Ősszel térhet vissza a sportágak szemléje

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 10:53
Mivel virtuálisan lehetetlen lett volna megtartani, májusban elmaradt, de a szervezők nagyon bíznak benne, hogy hamarosan ismét megtarthatják a 2007 óta egyre nagyobb sikernek örvendő Nagy Sportágválasztót.
Mindig jó hangulat és számos kipróbálható sportág várja az érdeklődőket

„Minket is érzékenyen érintett a kialakult helyzet, hónapok óta folytak az előkészületek, hogy májusban is minden lehetőséget megteremtsünk az érdeklődőknek – mondta Ecsedi Zsuzsanna marketingvezető. – Sok eseményt virtuálisan rendeztek meg, de a Nagy Sportágválasztó lényege, hogy egy helyen és egy időben lehessen kipróbálni a sportágakat, így eszünkbe sem jutott, hogy mi is virtuális formában tartsuk meg a májusi rendezvényt. A terveink szerint – ha a rendeletek és a szabályok is engedik – az ősszel újra kinyitjuk kapuinkat. Kollégáimmal mi már javában készülünk, hogy szeptember tizenegyedikén és tizenkettedikén ismét lehetőséget adjunk a sportágválasztásra. A sportágak mellé a Nagy Hangszerválasztó társrendezvényként csatlakozik, amelyen betekintést nyerhetnek a látogatók a zene és a hangszerek világába is.”

A szervezők a karanténidőszak alatt sem tétlenkedtek, létrehoztak egy országos adatbázist, hogy ezzel is megkönnyítsék a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek dolgát. A keresőt ide kattintva lehet kipróbálni.

„Tapasztalatból tudjuk, hogy milyen könnyű beleszeretni egy-egy sportágba. Ennél kicsit nehezebb feladat eldönteni, hova járjon mozogni a gyermek, hiszen mindig fontos szempont, hogy közel is legyen, de minőségiek is legyenek az edzések. Éppen ezért egy ideje már megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy nem csak az évi két alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényünkkel szeretnénk a sportágválasztás előtt álló gyermekeket és a sportolni vágyó embereket segíteni kedvenc sportáguk kiválasztásában.

A célunk egy országos adatbázis létrehozása volt, amelyben minden sportág minden egyesülete megtalálható – az ország bármely pontján, az év minden napján.

Ezen ötletünket és kezdeményezésünket a rendezvénystop felgyorsította, és létrehoztuk az első magyarországi klubkereső felületet weboldalunkon. Az adott sportág ikonjára kattintva megjelenik a sportágat bemutató anyag, illetve a Magyarországon megtalálható egyesületek listája Budapest, Pest megye és vidék lebontásban. Harminc sportágat már feldolgoztunk, ezek megtalálhatók az adatbázisban. Célunk, hogy szeptemberre ötven felett legyen ez a szám” – magyarázta Ecsedi Zsuzsanna.

Segítség az igazi hősöknek

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. – társadalmi felelősségvállalása részeként – már a koronavírus okozta veszélyhelyzet előtt is nagy hangsúlyt fektetett az adományozásra, a beteg vagy anyagi nehézségekkel küzdő gyermekek és családjaik megsegítésére. A kialakult járványügyi helyzetben, a karanténban töltött hetek-hónapok alatt is igyekeztek fokozott figyelmet fordítani a nehéz helyzetben lévő gyermekek támogatására, és járássegítő eszközöket adományoztak a Tűzoltó utcai daganatos és leukémiás gyermekek számára fenntartott II. számú Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályának.
„Ezzel az adománnyal szeretnénk kifejezni elismerésünket az ott dolgozók mindennapos erőfeszítéseiért, a gyermekek hihetetlen kitartásáért és erejéért. A járványhelyzet más megvilágításba helyezte a hétköznapi hősök kifejezést is, immár mindenkinek nyilvánvalóvá vált, hogy a frontvonalban dolgozók mindannyian ennek a címnek büszke birtokosai” – írták az ezzel kapcsolatos közleményben.


CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik