Zsámbéki ultrafutó ob: lefújva!

N. B.N. B.
Vágólapra másolva!
2020.03.02. 17:33
Mégsem lesz egy hét vége alatt két huszonnégy órás futóverseny Magyarországon, mivel az egyik helyszín – Zsámbék – váratlanul kikerült a hivatalos versenynaptárból.

Az ultrafutás szerelmeseinek fontos hírt tett közzé a közösségi médiában a Magyar Atlétikai Szövetség ultrafutó bizottsága: az április 25-26-ra tervezett 24 órás bajnokságot Zsámbékon nem rendezik meg.

Rábits Péter, a Zsámbékra tervezett verseny igazgatójának nyilatkozata szerint szponzorációs problémák léptek fel a verseny megrendezése kapcsán: „A magyar bajnokságot a főszponzor váratlan és indok nélküli visszalépése miatt, a tervezett költségek miatt nem tudjuk megrendezni.”

Rábits Péter ehhez hozzátette: minden nevezőnek visszautalják az eddig beérkezett nevezési díjat.

További részleteket azonban sem a főszervező, sem a szövetség nem közölt. A zsámbéki verseny idén első alkalommal adott volna otthont a huszonnégy órás futóversenynek, s egyúttal a magyar bajnokságnak is. A verseny rendezői hosszú távra szóló, nagy tervekkel vágtak bele a szervezésbe, sőt jövőre már a világbajnokságot szerették volna a Zsámbékon megrendezni, amelynek kiváló referenciája lehetett volna a 2020-as ob sikeres lebonyolítása.


Csupasport-magazin: Gajdos Tamás, a mozgás szerelmese


Ha Szerencsekerék, akkor Gajdos Tamás. Ha futás, triatlon, egészséges életmód, hatvan fölötti mindennapos sportolás, akkor is Gajdos Tamás. Bizony, nem írtuk el: hatvan fölötti!


Erről, és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.


A hosszútávfutók azonban nem maradnak verseny nélkül, ugyanis Sárvár, az ultrafutás fővárosa várja a teljesítőket 2020. április utolsó hétvégéjén, s ott a szokásos hat, tizenkettő és huszonnégy órás versenyszámokban is megmérethetik magukat a futók. A zsámbéki versenyre eddig hatvanhat nevezés érkezett, míg a klasszikus sárvári 6/12/24 órás futáson nyolcvanöt versenyző állna rajthoz az éppen aktuális rajtlista alapján. Ez a szám vélhetően megsokszorozódik majd, mivel azok a sportolók, akik Zsámbékon indultak volna, nagy valószínűséggel Sárváron futnak április 25-én.

Hogy a hivatalos magyar bajnokságot hogyan rendezik meg, a MASZ közleményéből nem derül ki.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik