Ultrabalaton-hangulat, terepen

Rác BenedekRác Benedek
Vágólapra másolva!
2019.10.17. 12:26
Csopakon 21, 42 és 100 kilométeren rendezték meg az első Burger King Ultrabalaton Trailt, amelyet Peyer Zoltán, illetve Németh Nóra nyert meg.

Ultrabalaton is meg terepfutás is. Elsőre Mátyás király-féle ellentmondásnak (hoztam is, meg nem is) tűnhet az előző mondat, de a megoldást is eláruljuk: a hétvégén Csopakon került sor az első Ultrabalaton trailre! A 21, 42 és 100 kilométeres viadal ráadásul jól sikerült, elsőre több mint 1800 résztvevője volt, s már biztos, hogy jövőre jön a folytatás.

„Több mint háromszázan álltak rajthoz egyéniben, a többi ezerötszáz résztvevő pedig száz kilométeren, a csapatversenyben indult – újságolta Zelcsényi Miklós főszervező. – A pálya vonalvezetése elsőre nem tűnt túl erősnek, kétezer méter szintkülönbség volt benne, de azért az utolsó kilenc kilométer kemény volt. Örülök, hogy első alkalommal ennyi indulónk volt, a résztvevők harminc százaléka most vett részt először terepfutóversenyen. Sok pozitív visszajelzést kaptunk.”

A versenyközpontnak a csopaki élménypark adott otthont, az útvonalon tíz váltópontot helyeztek el, amelyek küllemükben, illetve hangulatukban (zenével várták az érkezőket) az Ultrabalatont idézték meg.

A Burger King Ultrabalaton Trail útvonalának kijelöléséhez 2500 szalagot használtak, amelyeket másnapra össze is gyűjtöttek a szervezők, s nemcsak erre figyeltek, hanem arra is, hogy a terepfutóversenyeken bevett módon nem használtak eldobható poharakat a frissítőpontoknál.

A főszervező hozzátette, biztos benne, hogy a versenynek lesz folytatása.

„A regisztrálóknál sokat számított az Ultrabalaton brand, és nekünk is fontos, hogy jól sikerült a debütálásunk, amelyhez sok segítséget kaptunk többet között Erdei Andrástól, Csányi »Csanyától« és a versenyt megelőző tesztfutásával Takács Krisztián »Csipi« is hasznos tanácsokkal látott el bennünket – folytatta Zelcsényi Miklós. – Jó mezőny is jött össze, az élen nagy csatát vívott egymással a Peyer Zoltán, Gyurkó Péter, Cserpák Tamás hármas. Gyors pályát jelöltünk ki, mondtuk is, hogy ha valaki kevesli a szintet, növelje a tempót!”

A megméretés érdekessége, hogy itt vesztette el a „terepfutó-szüzességét” Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, s ahogy Zelcsényi Miklós megjegyezte, Feri keményen nyomta, mert a 21 kilométer végén azért nem volt őszinte a mosolya.

(Nyitókép: Burger King Ultrabalaton Trail facebook oldala)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik