Hozzávalók:
1 tk olívaolaj
3 db tojás
só
bors
4–5 db szárított paradicsom
20 dkg feta
1 marék bébispenót
Elkészítés:
Serpenyőben felhevítjük az olajat, közben a tojásokat egy tálban feltörjük és felverjük, sózzuk, borsozzuk. Ha felmelegedett az olaj, a hőt visszavesszük és beleöntjük a serpenyőbe a tojást. Ha kezd felválni az omlett széle, megszórjuk az apróra vágott szárított paradicsommal, a fetával és a bébispenóttal, majd óvatosan összehajtjuk és rácsúsztatjuk egy tányérra.
Miért ajánljuk?
A tojás rengeteg fehérjét tartalmaz, de nemcsak emiatt szeretik a sportolók, hanem mert tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Korábbi cikkünkben 5 érvet soroltunk fel amellett, miért érdemes tojást enni.