Nyomd le a depressziót!

R. B. B.R. B. B.
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 09:57
Címkék
Egy frissen elvégzett felmérés megállapította, hogy nemcsak a kardiós edzések, hanem a súlyzós gyakorlatok is kedvező hatással vannak a depresszióra.

Azt már korábban is tudtuk, hogy az aerob mozgásformák – mint például a futás, az úszás vagy a kerékpározás – pozitív hatással lehetnek a lelkünkre, s az endorfintermelés enyhítheti a depressziót is. Sőt, a legújabb kutatások arról számolnak be, hogy a súlyzós edzések is megszabadíthatnak minket a lehangoltságtól.

Az írországi Limerick Egyetem tudósai 33 korábbi kutatás eredményét vizsgálták meg, amelyben több mint 1800 ember vett részt. Arra a megállapításra jutottak – írja a New York Times –, hogy a súlyzós edzések pozitív hatást gyakoroltak a közepes és a súlyosabb depresszióban szenvedőkre is.

A kutatók szerint az edzések jótékony hatással vannak az agyi folyamatokra, s ezért segíthetnek a depressziósokon is. A tanulmány egyúttal megállapította, hogy a súlyzós edzések hatékony kiegészítői az antidepresszáns gyógyszereknek és a terápiának.

Szóval ha rossz a kedvünk, irány az edzőterem!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik