Villámbeharang

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 19:10
Monaco. Ahol a Forma 1-es versenyautók a város utcáin száguldanak. Európa Las Vegasa. Ahol egy Bugatti Veyron előz meg öntelten egy Peugeot 201-est...

Monaco. Ahol a Forma 1-es versenyautók a város utcáin száguldanak. Európa Las Vegasa. Ahol egy Bugatti Veyron előz meg öntelten egy Peugeot 201-est, majd megáll, hogy a turisták fotózhassák. Monaco, ahol a Stade Luis II.-be befér az ország lakosságának a fele, mindezt úgy, hogy csupán 18 500 férőhellyel rendelkezik. Itt játszunk ma este.

Rengeteg dolgom van az utóbbi napokban. Tegnap éjfél előtt végeztem minden teendőmmel és a tervek szerint ekkor szerettem volna megírni a beharangot, de egyszerűen már nem volt erő a porcikáimban, a szemhéjaim lecsukódása ellen pedig olyan erőket kellett megmozgatnom magamban, amilyenek normális esetben csak afféle szuperhősöknél felfedezhetőek, kiknek a kriptonit a gyenge pontjuk. Mégis szörnyű lelkiismeret furdalás gyötört volna, ha nem kerül ki egy beharang, így hát most, nem sokkal a meccs előtt úgy döntöttem, leülök és összehozok némi olvasnivalót, még ha nem is egy kisregényt.

Fussunk át gyorsan ezen a Monacón. Még mindig egy gazdag csapatról van szó, de a csillogás nem tartott sokáig és lassan de biztosan el is halványul. A legnagyobb sztárok elmentek, helyettük maradt egy-két fáklyahordó, plusz vannak itt visszavonulásuk előtt álló nagy öregek is.

Moutinho és Carvalho

portugál klasszisok itt is akadnak

Moutinho, Toulalan és Ocampos triója a legveszélyesebb, de ne feledkezzünk meg az utóbbi tíz év legjobb portugál védőjéről, Ricardo Carvalhóról sem, aki sosem volt igazán gyors - most még annyira sem - de nem véletlen, hogy a hercegségiek nem kaptak még gólt a BL főtábláján. Támadásban szinte semmi komolyat nem mutattak, az igaz, de egyelőre a védelem stabilnak tűnik, pedig a Leverkusen alaposan próbára tette őket két fordulóval ezelőtt.

A bajnokságban sem ontják a gólokat a monacói csatárok, még Dimitar Bervatov is mindössze két találatot gereblyézett össze, de zsenialitását attól még nem vitatjuk. Attól nem kell tartani, hogy elfelejtett futballozni, abszolút benne vannak a váratlan húzások, ezenkívül itt van még a 18 éves Martial, akiről nem sokat tudok, de mivel fiatal és gyors, Luisaóéknak már ennyi is elég lehet a katasztrófához.

LuisaoUgyanmá' mit aggódtok? Leverjük őket, visszafelé meg megjátszok egy Royal Flush-t a kaszinóban oszt csá'!

Hogy mennyire vagyunk optimisták? Sajnos ott tartunk, hogy nem nagyon. Ha mindenképp szeretnénk bizakodva a meccs elé állni, akkor azt kell ízlelgetnünk, hogy a Monaco eddig főleg védekezni kényszerült, nem nagyon voltak veszélyesek az ellenfél kapujára, ráadásul a francia bajnokság 10. helye sem valami lenyűgöző teljesítmény. Bízzunk abban, hogy a védelmük kivételesen kihagy majd egyszer vagy kétszer, Taliscáék pedig majd büntetnek, viszont az eddigi túlzott és indokolatlan optimizmus most már a múlté. Üljünk le a stream elé, ne várjunk túl sokat, aztán hátha meglepődünk. Volt már ilyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik