Van Gaal: Még mindig az MU az esélyesebb

Vágólapra másolva!
2010.03.31. 09:58
null
Ferguson Rooney sérülése miatt aggódik (Fotó: Action Images)
A Bayern München legyőzte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén. A tizenhat veretlen idegenbeli európai kupameccs után kikapó „vörös ördögöknél" a megsérült Wayne Rooney Chelsea elleni játéka miatt aggódnak. Louis van Gaal, a bajor együttes vezetőedzője úgy véli, továbbra is az MU a párharc esélyese.

Érthető módon nagyon elégedetten nyilatkozott Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője a Manchester United elleni 2–1-es siker után.

IVICA OLIC: ELKÉPESZTŐ VOLT A HANGULAT
A győztes gólt szerző Ivica Olic szerint elképesztő volt a hangulat az Allianz Arenában, és a második félidőben jobban játszott a Bayern.

„Egy ilyen fontos meccsen el kellett volna kerülnünk a szerencsétlen gólt a találkozó elején. A második félidőben jobban játszottunk. Az Allianz Arena légköre elképesztő volt. Általában nem hallom meg játék közben a szurkolókat, de ezúttal közelről éreztem a rajongók támogatását. Egy hét múlva lehetőségünk lesz kiharcolni a továbbjutást az elődöntőbe."

„Bizakodóak vagyunk a győzelem után, de úgy gondolom, hogy továbbra is a Manchester United az esélyesebb a továbbjutásra, mivel hazai pályán játssza a visszavágót, és az Old Traffordon általában betalál. Megpróbáljuk megállítani őket, ám ez nem lesz könnyű" – mondta Van Gaal.

„A győzelmünk teljesen megérdemelt. Óriási sokkot kaptunk az elején, tíz perc kellett ahhoz, hogy összeszedjük magunkat, de aztán mi voltunk a jobbak. Az egyenlítő gól természetesen szerencsés volt, a másodikért viszont meg kell dicsérnem Olicot" – értékelte a találkozót a holland szakember.

A müncheniek első gólját szerző Franck Ribéry is elismerte, hogy szerencséje volt a szabadrúgásnál, amelynél a labda Wayne Rooneyn megpattanva került az MU kapujába. Ennek ellenére nagyon elégedett a sikerrel.

„Nem volt szerencséje Rooneynak, mivel sokat segített nekem a gólomnál. Fontos volt számomra ez a találat, mert önbizalmat ad. Szerintem ebben az idényben még nem játszottam végig három meccset sorozatban, ám most a Manchester United elleni kilencven perc alatt sok mindent megpróbálhattam. Volt, ami sikerült és volt, ami nem, de a lényeg, hogy betaláltam. Örülök, hogy nyertünk, de az Old Traffordon nem lesz könnyű dolgunk" – mondta Ribéry, aki csaknem egy év után volt újra eredményes a BL-ben.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2009-2010-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Manchester United nemcsak hátrányba került a negyeddöntőben, hanem a 2–1-es kudarccal véget ért a „vörös ördögök" fantasztikus sorozata az európai kupákban. Az angol együttes 16 veretlen idegenbeli meccs után kapott ki, ám így is tartja a rekordot az európai porondon.

Mindenesetre Sir Alex Fergusont nemcsak a vereség aggasztja, hanem Wayne Rooney sérülése is. Az angol támadó – aki egyébként megelőzte Czvitkovics Pétert, mert a Loki játékosának Fiorentina ellen szerzett góljánál is gyorsabban talált be, ami eddig csúcs a BL 2009–2010-es idényében – mankókra támaszkodva hagyta el az Allianz Arenát, és kérdéses a játéka a Chelsea elleni rangadón.

„Megsérült a bokája, de várnunk kell az állapota felmérésével. Elképzelhető, hogy veszélyben lesz a szombati játéka" – mondta Ferguson, aki megérdemeltnek nevezte a Bayern győzelmét.

„A Bayern volt a jobb csapat, nem panaszkodhatunk a végeredmény miatt. Sok labdát eladtunk, az első gólnál balszerencsénk volt, a másodikat le sem tudom írni... Gyakorlatilag már vége volt a meccsnek, amikor egy egészen elképesztő gólt ajándékoztunk nekik. Az Old Traffordon sokkal jobbak leszünk, efelől senkinek se legyen kétsége" – értékelt.

Darren Fletcher, az MU középpályása is bizakodó: „Nem behozhatatlan a hátrányunk. Persze csalódottak vagyunk a késői gólokkal elszenvedett vereség miatt, de nem ez a világ legrosszabb eredménye. Tudjuk, mi a dolgunk hazai pályán. Megtanultuk a leckét."

BAYERN MÜNCHEN–MANCHESTER UNITED 2–1

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–1 (0–1)
München, Allianz Arena. Vezette: De Bleeckere (belga)
Gólszerző: Ribéry (77.), Olic (92.), ill. Rooney (2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik