Milan: a Spurs Bale nélkül is erős – de kiejthető

Vágólapra másolva!
2011.03.09. 13:39
null
Az interes Maiconnal (jobbra) ritkán járatják a bolondját – Gareth Bale-nek sikerült (Fotó: Action Images)
Egy olasz kiesője már van a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének, de lesz-e ma is egy? Az első mérkőzés eredménye (1–0-ra nyert a Tottenham) nehéz estét ígér a Milannak, amely a Serie A magabiztos listavezetőjeként bizonyos értelemben az egész olasz futball bőrét vásárra viszi Londonban. A Spursnél mindenesetre a White Hart Lane történetének egyik legnagyobb mérkőzésére készülnek – kisebb kétségektől kínozva.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere hosszas habozás (taktikázás?) után végül betette a keddi kezdőcsapatába a sérülésből lábadozó Robin van Persie-t, de vajon miként határoz Harry Redknapp, a Tottenham szakvezetője Gareth Bale sorsát illetően?

Az idény egyik legdinamikusabb játékát nyújtó, legfelkapottabb futballistája január 22. óta járja az orvosokat, ám a Wolverhampton elleni vasárnapi bajnokin rövid időre már beállt. A húszperces bevetést állítólag nem érezte túlzottan megterhelőnek, az edzéseket jól bírja a háta, ám Redknapp a felkészülés hajrájában bizonytalan volt a szerdai játékát illetően.

„Nem hiszem, hogy megfelelő állapotban lenne a kezdéshez. Ő sem érzi még úgy magát, mintha teljesen rendben lenne – mondta Redknapp még kedden. – Viszont nagyszerű erősítést jelenthet a kispadról beszállva... Ilyen szerepben mindenképpen számítok rá, mert amennyire feldobná a Milan játékosait a kezdőből való kimaradása, olyannyira ellenkező hatással lehet rájuk a beszállása."

Redknapp hozzátette, a döntés elsősorban Bale-en múlik; biztos benne, hogy a játékos mindenképpen a pályán akar lenni, maga is szívesen felturbózná csapata játékát egy ilyen futballistával, ám ha nincs százszázalékos állapotban, ő nem fog rá nyomást gyakorolni.

Ha a milánóiak az átlagosnál jobban tartanak Bale-től, az részben Fabio Capello miatt van. Az angolok olasz szövetségi kapitánya a posztján a világ legjobbjának nevezte Bale-t, aki kellően lendületes, erős és technikás ahhoz, hogy egymaga eldöntsön mérkőzéseket.

„Roberto Carlos jut az eszembe róla, aki igen robbanékony volt a fénykorában, talán az egyetlen, akit Bale-hez hasonlíthatok – mondta Capello, de itt nem állt meg. – Lendülete láttán pedig feldereng a múltból Francisco Gento, a Real Madrid legendája, aki egyszerűen feltartóztathatatlan volt, ha a szélen megkapta a labdát."

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője is jó véleménnyel van Bale-ről, de nemcsak róla, hanem a Spurs „huszonöt nagyszerű futballistájáról" is, akik szerinte elsősorban a középpálya és a csatársor játékát képesek a modern futball követelményeinek megfelelőre hangolni.

„Mégis képesnek érzem magunkat a továbbjutásra, mert erős csapatunk van – mondta Allegri. – Az első mérkőzést meglehetősen furcsa körülmények között veszítettük el, a második felvonás bizonyosan egész más lesz. Lélekben és fizikailag is kiválóan érezzük magunkat, és ha képesek leszünk egységes csapatként futballozni, akkor sikerrel járunk. Nem lenne történelmi léptékű csodatétel, ha továbbjutnánk, arról van szó csupán, hogy meg kell fordítanunk az állást egy jó csapat ellen."

A Milannál is van kérdőjel az összeállítást illetően: Kevin Prince-Boateng egészségétől a szereposztás és a hadrend egyaránt függ; ha ő játszik Zlatan Ibrahimovic és Alexandre Pato mögött, egészen más játék várható a Milantól, mintha Robinho kerül a kezdőbe – melléjük. Gennaro Gattuso eltiltás miatt mindenképpen hiányzik a lombardoktól.

Apropó, Gattuso... Vajon mi lesz az első mérkőzésen keletkezett sérelmekkel? A White Hart Lane-en állítják, részükről Gattuso eltiltásával befejeződött a Joe Jordan kárára elkövetett „könnyű testi sértés". Korántsem számíthat azonban megértésre Mathieu Flamini, aki az első meccsen páros lábbal cserére rúgta Vedran Corlukát – Londonnak eme négyzetkilométerein súlyosbító körülménynek számít, hogy ezt arsenalos múlttal tette.

A saját sérüléséből felépülő, így a játékot minden további nélkül vállaló Rafael van der Vaart szerint „Charlie" Corluka egy kissé még bosszús az eset miatt, de reményei szerint ez nem ösztönzi ostobaságra, ha pályára lép – egészségi állapota ugyanis lehetővé teszi a játékát. A londoniak egy visszatérőt mindenképpen üdvözölhetnek: az első meccsen az eltiltását töltő Jermaine Jenas ezúttal már bevethető.

kerdes=Melyik csapat jut be a negyeddöntőbe?|opcio1=A Tottenham|opcio2=A Milan|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
TOTTENHAM (angol)–MILAN (olasz)
London, White Heart Lane, 20.45 (tv: Digi Sport). Vezeti: De Bleeckere (belga)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
TOTTENHAM: Gomes – Hutton (Corluka), Dawson, Gallas, Assou-Ekotto – Lennon, Palacios, Modric, Bale (Jenas) – Van der Vaart – Crouch. Menedzser: Harry Redknapp
MILAN: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski – Merkel, Seedorf, Flamini – Robinho (K-P. Boateng), Ibrahimovic, Pato. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Sérült: Huddlestone, King, Kaboul, Woodgate, ill. Ambrosini, F. Inzaghi, Pirlo
Eltiltva: –, ill. Gattuso
Az első mérkőzésen: Milan–Tottenham 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik