A Milan Zlatan Ibrahimovicot is beveti, hogy megszerezze Gyökeres Viktort

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 08:01
Gyökeres Viktor (Fotó: Getty Images)
Gyökeres Viktorért, a Sporting svéd válogatott csatáráért a Milan is bejelentkezett, csakhogy a világhírű olasz klub ötvenmillió eurós ajánlata aligha elegendő az üzlet megkötéséhez. És itt jön a képbe Zlatan Ibrahimovic.

Egyre nagyobb az érdeklődés Gyökeres Viktor iránt. A Sporting 25 éves, magyar származású, svéd válogatott játékosáért már a télen bejelentkezett a Chelsea, de a lisszaboniak a csatár százmillió eurós kivásárlási áráért – illetve Gyökeres döntése miatt – sem adták el, a tavasszal pedig szinte egymásnak adják a kilincset a legnagyobb európai klubok, hogy tárgyaljanak érte.

Az érdeklődés nem meglepő, ebben az évadban valósággal berobbant a nemzetközi elitbe: a Sporting többek között azért vezeti a portugál bajnokságot, mert Gyökeres Viktor 24 mérkőzésen 22 gólig és 9 gólpasszig jutott (összesen 36 találatnál jár az idényben). A válogatottban az elmúlt egy évben kilencszer játszott, négy gól és egy gólpassz a termése, ami nem tűnik eget rengetőnek, de ha hozzávesszük, hogy 2022 óta rendszeres szereplője a nemzeti csapatnak, és összesen van húsz válogatottsága, amelyeken hat gólig és két gólpasszig jutott, megállapítható a fejlődés.
A Sporting 2023 nyarán minden követ megmozgatott, hogy elvigye Gyökerest az angol másodosztályú Coventrytől húszmillió euróért, majd százmillió eurós kivásárlási árat szabott meg, amelyből nem hajlandó engedni. Éppen ezért meglepő, hogy Olaszországból a Milan most mindössze ötvenmillió euró körüli összeggel próbálkozik, igaz, a piros-feketék abban bíznak, hogy a csapat korábbi legendája, a klubnál kiemelt tanácsadóként dolgozó Zlatan Ibrahimovic rábeszéli Gyökerest a váltásra – ha ez megvan, a Sportingot is könnyebben rábírnák a vételár csökkentésére.

A La Gazzetta dello Sport a „Z-faktorként” emlegetett taktikának tulajdonítja, hogy a csütörtöki Portugália–Svédország (5–2) felkészülési mérkőzés végén a Milan támadója, Rafael Leao Gyökeressel cserélt mezt. Az A Bola ugyanakkor arról ír, hogy hiába Ibrahimovic beemelése, a Sporting a következő idényben európai szinten is versenyképes fizetés felajánlásával még egy évig Lisszabonban tartja legértékesebb labdarúgóját. A portugál lap szerint Goncalo Inácio (hatvanmillió euró) és Ousmane Diomande (nyolcvanmillió) eladásából nemcsak a svéd csatárt tudná megtartani a Sporting, hanem várhatóan az új formátumú Bajnokok Ligájára is kellőképpen megerősítené keretét, ami egyébként Gyökeres egyik fő kívánsága arra az esetre, ha a maradás mellett dönt.

Azt pedig az olasz és a portugál sajtó is tényként kezeli, hogy ha Gyökeres Viktor mégis távozna a nyáron, a Milan olyan konkurenciával találja szembe magát, hogy a legkevésbé sem lesz elegendő tőle a „Z-faktor” és az ötvenmillió euró.     

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik