Messi négy góljával triplán írt történelmet

Vágólapra másolva!
2010.04.07. 09:09
null
Lionel Messi ellen hatástalanok voltak az Arsenal védői (Fotó: Reuters)
Aligha van olyan futballszerető ember, aki ne tudná, hogy Lionel Messi mesternégyest lőtt tegnap este az Arsenalnak, és a Barcelona 4–1-re legyőzte angol ellenfelét. Az argentin zseni háromszorosan is történelmet írt a Camp Nouban: nála fiatalabban senki sem lőtt négy gólt egy meccsen a Bajnokok Ligájában, korábban senki sem tette ezt meg a sorozat egyenes kieséses szakaszában, és Rivaldót is lehagyta a Barcelona örökranglistáján.

Messi góljait ide kattintva megtekintheti!


„Veszélyes helyzetben voltunk nulla egynél, de Messi hamar egyenlített, azután pedig már jobban játszottunk. Messi remek teljesítményt nyújtott, de az egész csapat nagyszerű volt a két mérkőzésen. Örülhetünk, mivel ismét elődöntősök vagyunk, ráadásul Európa egyik legjobb csapatát búcsúztattuk" – nyilatkozta a 4–1-es diadal után a Sky Sportsnak a Barcelona vezetőedzője, Pep Guardiola.

 JÓ ÚTON A CÍMVÉDÉS FELÉ
 

„Nagy boldogság a Barcelonában futballozni, mert ma este például nem játszottunk igazán jól, mégis nyertünk. Jó úton vagyunk afelé, hogy megvédjük címünket a Bajnokok Ligájában" – mondta a meccs után Messi, majd egy újságírói kérdére válaszolva a szombati „el clásicóra" is kitért.

„Megismételni a mai teljesítményem a Real ellen? Nem lesz könnyű..."

A meccs főhőse, a négy gólt szerző argentin zseni a következőképpen értékelte a pályán történteket: „Nagyon boldog vagyok, nagyon örülök a győzelemnek. Tudtuk, hogy ehhez hasonló mérkőzést kell játszanunk a saját közönségünk előtt. Rosszul kezdtünk, de végül látványosan fejeztük be a meccset."

„Az a fontos, hogy a csapat továbbra is megnyerje a mérkőzéseit. Remélem, hasonlóan eredményes lesz a folytatás, de tovább kell dolgoznunk, még a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is sok feladat vár ránk" – tekintett előre Messi, aki elmondta, nagyon örül a mesternégyesének, de számára a legfontosabb, hogy csapata győzött.

Az argentin zseni lett egyébként a Bajnokok Ligája történetének hatodik olyan játékosa, aki egy mérkőzésen négy gólt szerzett. Messi ráadásul a legfiatalabb, akinek ez sikerült, mint ahogy abban is úttörőnek számít, hogy ő a többiekkel ellentétben nem a csoportkörben, hanem a kieséses szakaszban vitte véghez ezt a bravúrt. Egy meccsen ötször még senki sem vette be az ellenfél kapuját eddig a BL-ben.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki a jobb játékos?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Messi a tegnap esti négy góljával már 25 BL-találatnál jár a Barcelona színeiben, és ezzel ő a klub történetének legeredményesebb gólszerzője a sorozatban. A korábbi csúcstartó a 22 találatig jutó Rivaldo volt.

 

 

WENGER DICSÉRETE
„Jó csapat a Barcelona, de kulcsfontosságú, hogy van egy Lionel Messije, aki bármikor képes eldönteni a mérkőzést. Hihetetlen magasságokba emelkedhet a következő években – mondta Arsene Wenger, a vesztes hadvezér, majd a fantasztikus ritmusváltás után lőtt negyedik Messi-gól kapcsán megjegyezte: – Nem sok olyan játékos futballozik a világon, aki képes így végigvinni egy akciót. Olyan volt, mintha a PlayStationből lépett volna elő. Képes az ellenfél legapróbb hibáját is kihasználni."

„Ha kiesel a Bajnokok Ligájából, akkor céltalannak tűnik a jövő. Fel kell dolgozni ezt a csalódást, hogy készen állj a következő mérkőzésre" – nyilatkozta a vesztes Arsenal menedzsere, Arsene Wenger, akinek csapata jövő szerdán londoni derbit vív a Tottenham ellen, amely – a francia szakember szerint – segíthet a játékosoknak túllendülni a BL-ből való kiesés okozta csalódáson.

A Barcelona továbbjutásával az is eldőlt, hogy az elődöntőben négy különböző ország csapata szerepel majd. Ez először fordul elő a 2003–2004-es szezon óta, amikor a Porto, a Monaco, a Chelsea és a Deportivo alkotta a legjobb négy mezőnyét.

A katalánok az elődöntőben az olasz bajnok Internazionaléval találkoznak majd. A két együttes nyolcszor játszott egymással, a katalánok négyszer, az olaszok egyszer győztek, három alkalommal döntetlen született. Érdekesség, hogy az európai kupák kieséses szakaszában 40 év óta nem futottak össze egymással.

Messi góljait ide kattintva megtekintheti!

A BL-BEN EGY MÉRKŐZÉSEN NÉGY GÓLT SZERZŐ JÁTÉKOSOK 
Marco van Basten (holland) Milan–Göteborg 4–0, 1992. nov. 25.
Simone Inzaghi (olasz) Lazio–Olympique Marseille 5–1, 2000. márc. 14.
Dado Prso (horvát) Monaco–Deportivo La Coruna 8–3, 2003. nov. 5.
Ruud van Nistelrooy (holland) Man. United–Sparta Praha 4–1, 2004. nov. 3.
Andrij Sevcsenko (ukrán) Fenerbahce–Milan 0–4, 2005. nov. 23.
Lionel Messi (argentin) Barcelona–Arsenal 4–1, 2010. ápr. 6.
BL-VISSZAPILLANTÓ
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARCELONA (spanyol)–ARSENAL (angol) 4–1 (Messi 21., 37., 42., 88., ill. Bendtner 18.)
Továbbjutott: a Barcelona 6–3-as összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik