BL: „Úgy készülünk, mint bárki más ellen” – Rüdiger a Realról

CS. B./K. T. I.CS. B./K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.26. 15:34
null
Antonio Rüdiger szerint a Chelsea nem készül másként a Real ellen (forrás: AFP)
A Chelsea német válogatott játékosa, Antonio Rüdiger a Marcának adott interjújában beszélt a Bajnokok Ligája elődöntőbeli ellenfelükről, a Real Madridról. 

 

A párosítás első mérkőzését Madridban rendezik, és 23 év után találkozik egymással a Real Madrid és a Chelsea az európai kupaporondon, utóbbi játékosa, a 28 éves Antonio Rüdiger a spanyol Marca napilapnak beszélt az elődöntős ellenfelükről.

„Persze, készülünk a Madrid ellen, de ugyanúgy, mint bármilyen más csapat ellen. Nagyon fontos a mérkőzés, ez a Bajnokok Ligája elődöntője, nyilván szeretnénk a döntőbe jutni, de az előkészületek ugyanúgy fognak zajlani. – mondta Antonio Rüdiger, aki kitért a Bajnokok Ligáját 13-szor megnyerő spanyol csapat történelmére is. – Tiszteljük a Real Madrid történelmét, jó csapat, de amikor pályára lépünk, ez háttérbe szorul. Nagyon nehéz ellenünk játszani.”

Érdekesség, hogy a „történelem” épp a Chelsea oldalán áll. Az 1998-as európai Szuperkupa-győzelem mellett még kétszer mérkőzött a két klub egymással. A KEK 1971-es fináléjában, Athénban előbb 1–1-re végeztek a csapatok, majd a megismételt mérkőzést 2–1-re a Chelsea nyerte, azaz a londoniak tétmeccsen még veretlenek a Reallal szemben.

A Chelsea-nek összességében is jobb élményei lehetnek a spanyol csapatokról, mint a Realnak az angolokról. Míg a londoniak 44 európai tétmeccsükből csupán 10-en szenvedtek vereséget, addig a madridiak 42 találkozón tizenháromszor a másik nemzet képviselőjével szemben...

 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00:
Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

 


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik