BL: 21 éves csatár vágott mesterhármast a Midtjyllandnak

Vágólapra másolva!
2022.08.02. 23:00
null
Goncalo Ramos három gólt szerzett a dán csapat ellen (Fotó: AFP)
A holland PSV 1–1-es döntetlent játszott a francia AS Monacóval, a belga Union Saint-Gilloise némi meglepetésre 2–0-ra legyőzte a skót Rangers FC-t, míg a portugál Benfica 4–1-es diadalt aratott a dán FC Midtjylland felett kedden, a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának 1. mérkőzésén.

 

Szinte már az első félidő végén biztossá lehetett venni, hogy a Benfica hazai pályán megnyeri az FCMidtjylland elleni meccset, hiszen a portugálok 40 perc alatt háromgólos előnyre tettek szert – az első két gólt a 21 éves Goncalo Ramos szerezte, a harmadikat az ugyanennyi idős argentin Enzo Fernández. A 61. percben aztán Ramos ismét betalált, ez volt a meccsen a harmadik gólja (4–0). A 4–1-es végeredményt Pione Sisto állította be, ő büntetőből volt eredményes.

Az első félidőben úgy tűnt, hogy a francia bajnokság legutóbbi idényének harmadik helyezettje, a Monaco dominál, mégis a PSV jutott előnyhöz, a 38. percben a Sevillából nemrégiben visszatérő Luuk de Jong gyönyörűen készítette le a labdát Joey Veermannak, aki a tizenhatos vonaláról szép gólt szerzett (0–1). Sokáig arra lehetett gondolni, hogy a múlt szombaton nyolcgólos meccsen Holland Szuperkupa-győzelmet ünneplő PSV meg is nyerheti az összecsapást, ám a Monaco folyamatos nyomásának a 80. percben meglett az eredménye: Eliot Matazo beadását követően Axel Disasi egyenlített. Újabb gól nem született, tehát 1–1-es döntetlennel ért véget az első találkozó.

Az Európa-liga legutóbbi évadának második helyezettje, aRangers FC hatalmas iramban kezdte a belga élvonal legutóbbi ezüstérmese elleni összecsapást, s úgy tűnt, ha így megy tovább, simán nyer. Nos, nem így alakult, aUnion Saint-Gilloise megtalálta a saját játékát, és egyre több, egyre veszélyesebb támadást vezetett. Az első félidőbenTeddy Teuma, míg a másodikban Dante Vanzeir is betalált, és mivel a vendégeknek erre nem volt válaszuk, 2–0-ra győzött a Union Saint-Gilloise.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
AS Monaco (francia)–PSV (holland) 1–1
Union Saint-Gilloise (belga)–Rangers FC (skót) 2–0
Benfica (portugál)–FC Midtjylland (dán) 4–1

KORÁBBAN
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Viktoria Plzen (cseh) 1–2
Ludogorec Razgrad (bolgár)–Dinamo Zagreb (horvát) 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik