BL: „Néhány afrikai sámán gátolja meg, hogy Guardiola nyerjen”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 15:04
null
Guardiola legutóbb 2011-ben a Barcelonával ünnepelhetett BL-győzelmet (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Chelsea nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírását, mivel a portói Estadio do Dragaóban, Kai Havertz góljával legyőzte a Manchester Cityt az angol házidöntőben. Yaya Touré egykori ügynöke szerint a spanyol szakemberen átok ül, ezért soha nem nyerheti meg a BL-t – írja a Daily Star. 

 

A Bajnokok Ligája döntőjében elszenvedett vereség után az internet közösségének nem kellett sok idő, hogy összeesküvés-elméleteket gyártson.

A Manchester City szombaton először játszhatott a BL-fináléban, ami önmagában ugyan előrelépés a klubnak, egyértelműen a trófea elhódítása a cél évek óta Manchester kék sarkában – főleg amióta Pep Guardiola vette át a csapat irányítását.

A legtöbb futballszurkoló szerint Thomas Tuchel zsenialitása babrált ki a Cityvel, vannak, akik máshogy látják mindezt. Yaya Touré korábbi ügynöke, Dimitri Seluk 2018-ban ugyanis azt mondta, Guardiolán átok fog ülni, amiért nem bánt jól a Man. City korábbi kiválóságával.

„Isten mindent lát. Hogyan lehetséges, hogy egy ilyen klublegendának az esélyt sem adja meg arra, hogy pályára kerüljön? Egész Afrikát maga ellen fordította. Biztos vagyok benne, hogy néhány afrikai sámán meggátolja majd, hogy Guardiola megnyerje a Bajnokok Ligáját” – mondta Touré ügynöke 2018-ban.

Az elefántcsontparti középpályás állandó tagja volt a Manchester City kezdőjének a spanyol szakember érkezése előtt, ám Guardiolánál már közel sem ez volt a helyzet.

Touré egyébként később az ügynöke nevében is bocsánatot kért a Manchester City menedzserétől.

A MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
2021. május 29., Porto (Portugália), Estádio do Dragao
Manchester City (angol)–Chelsea FC (angol) 0–1 (0–1)
Porto (Portugália),
Estádio do Dragao,14 110 néző. V:Mateu Lahoz (spanyol)
Manchester City:
Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – Bernardo Silva (Fernandinho, 64.), Gündogan, Foden – Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus, 60.), Sterling (Agüero, 77.).Menedzser:Pep Guardiola
Chelsea:
É. Mendy – Azpilicueta, Thiago Silva (Christensen, 39.), Rüdiger – R. James, Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount (Kovacic, 80.), Havertz – Werner (Pulisic, 66.).Menedzser:Thomas Tuchel
Gólszerző:
Havertz (42.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik