BL: Henry szerint az összes európai klub fél a Real Madridtól, viszont…

Vágólapra másolva!
2022.05.10. 13:01
null
Thierry Henry szerint a Liverpool nyeri a BL mostani kiírását (Fotó: AFP)
A többek között az Arsenal és a Barcelona korábbi klasszisa, Thierry Henry a CBS Sporton arról beszélt, szerinte a Liverpool legyőzi a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája május 28-án esedékes döntőjében. Utalt arra, mekkora tekintélye van a királyiaknak az európai labdarúgásban, ám ezzel együtt oda is szúrt nekik.

 

„Az összes európai klub fél a Real Madridtól, a Real Madrid viszont a Barcelonától fél” – idézte a Football Espana a jelenleg a belga válogatott edzőjeként dolgozó szakembert.

Henry a Real fantasztikus menetelésétől függetlenül (a Paris Saint-Germaint, a Chelsea-t és a Manchester Cityt ejtette ki elképesztő csatákat követően) úgy véli a Liverpool nyeri meg a Bajnokok Ligáját, azért, mert „erősebb a Madridnál”.

Az 1998-ban világbajnok, 2000-ben Eb-győztes francia amondó, az Aranylabáért folyó küzdelem is izgalmasabb lenne abban az esetben, ha az angoloké lenne a legnívósabb európai klubtrófea.

„Azt hiszem, jelenleg Benzema a legesélyesebb, de ha a Liverpool győz, és esetleg eléri a négyest (ebben az idényben az angol Ligakupa megnyerése után élen zárna az FA-kupában, a Premier League-ben és a BL-ben is – a szerk.), akkor Sadio Mané (a szenegáli válogatottal megnyerte az Afrika-kupát) igazán erős ellenfél lehet. Nagyon jót tenne Afrikának.”

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ

Május 28., Saint-Denis (Párizs), Stade de France
Liverpool (angol)–Real Madrid (spanyol) – élőben az NSO-n!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik