A Tottenham csoportgyőztes lett Marseille-ben (Fotó: AFP)

 

Az utolsó forduló előtt a D-csoport még teljesen nyílt volt a Bajnokok Ligájában – a Tottenham nyolc ponttal az élről várta a 6. kört, a Sportingnak és az Eintracht Frankfurtnak hét-hét pontja volt, a Marseille hat egységgel állt a negyedik helyen. A sorsdöntő fordulóban a Tottenham a Marseille-hez, a Frankfurt a Sportinghoz látogatott.

Az angolok az első félidőben nem játszottak igazán veszélyesen, a Marseille 67 százalékban birtokolta a labdát, összesen hétszer próbálkozott lövéssel – igaz, csak háromszor találta el a kaput –, a Spurs csupán egyszer késztette védésre Lópezt. Mielőtt még az öltözőbe vonultak volna a csapatok, Veretout beadásából Chancel Mbemba fejjel eredményes volt. (VIDEÓ ITT!)

A fordulás után igyekeznie kellett a Tottenhamnek, s viszonylag korán, az 54. percben össze is jött az egyenlítés – Perisic kanyarította középre a labdát ballal szabadrúgásból, Clement Lenglet szépen csúsztatott a bal alsó sarokba. (VIDEÓ ITT!)

Az egyenlítő gól után mindkét csapatnak megvolt az esélye a gólszerzésre, ám csak a ráadásban jött a dráma – Pierre-Emile Höjbjerg 95. percben bevette López kapuját (VIDEÓ ITT!), ezzel a Tottenham megnyerte a D-csoportot, a Marseille pedig az utolsó helyen kiesett.

A csoport másik mérkőzésén a Sporting az első félidő végén Arthur Gomes kapáslövésével került előnybe (VIDEÓ ITT!), majd Kamada Daicsi a 62. percben tizenegyesből kiegyenlített. (VIDEÓ ITT!)

Tíz perccel később a vendégek csatára, Randal Kolo Muani találta magát ziccerben, s nagyon magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt az ötös sarkáról. (VIDEÓ ITT!)

Az Eintracht a sikernek köszönhetően továbbjutott a csoportból, a Sporting pedig a harmadik helyen esett ki a Bajnokok Ligájából, azaz az Európa-ligában folytathatja a tavasszal.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ

D-CSOPORT
Sporting CP (portugál)–Eintracht Frankfurt (német) 1–2
(Arthur Gomes 39., ill. Kamada 62., Kolo Muani 72.)
Olympique Marseille (francia)–Tottenham Hotspur (angol) 1–2 (Mbemba 45+2., ill. Lenglet 54., Höjbjerg 90+5.)

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Tottenham
6 3 2 1 8–6 +2  11
2. Eintracht Frankfurt
6 3 1 2 7–8 –1  10
3. Sporting CP
6 2 1 3 8–9 –1  7
4. Marseille
6 2
4 8–8 0 6