BL, C-csoport: Ferran Torres duplázott, győzelemmel zárt a Barcelona

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 23:00
null
Gavi és Ferran Torres ünneplik a harmadik Barca-gólt (Fotó: AFP)
A Barcelona 4–2-re legyőzte a Viktoria Plzent a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában, a C-csoportban.

 

A Barcelona már a 6. percben vezetést szerzett a pils sör szülőhazájában, Emil Skoda és Karel Gott szülővárosában: a középpályán labdát veszítettek a csehek, a katalánok gyorsan előre nyomultak, Ansu Fati kiváló labdát kapott a tizenhatoson belül, lövése átcsúszott Jindrich Stanek karjai között, majd Marcos Alonso talált be nagyon közelről.

Az első félidő közepén eljutott egy kapufáig a Plzen, azonban a szünet előtt nem sokkal a Barca ünnepelhetett ismét. Raphinha ívelt fel a tizenhatos bal oldalán helyezkedő Jordi Albának, ő a középen érkező Ferran Torreshez fejelt, aki közelről, jobbal vette be a kaput.

A szünet után a BL-meccsen életében először kezdő fiatal Pablo Torre buktatta a tizenhatoson belül Tomás Choryt, a megítélt tizenegyesből a sértett szépített. Be sem fejezték viszont az ünneplést a cseh szurkolók, amikor újra a katalánok ugorhattak fel székükből: Ferran Torres öt játékost otthagyva cselezte be magát a büntetőterületen belülre, kényszerítőzött Raphinhával, majd az ötösről a hálóba lőtt.

A 63. percben újabb gólt szerzett a Plzen: Adam Vlkanova balról érkező beadásából Chory bólintott az idényben első tétmeccsét játszó Inaki Pena kapujába.

A hajrában Pablo Torre jóvá tette korábbi hibáját. A 19 éves támadó középpályás Raphinha hosszú indítása végén ziccerből állította be a végeredményt. A Barcelona így két győzelemmel, a harmadik helyen zárta a csoportkört, míg a Plzen nyeretlenül, utolsóként fejezte be idei főtáblás szereplését. 2–4

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
C-CSOPORT
Viktoria Plzen (cseh)–Barcelona (spanyol) 2–4 (Chory 51., 63. – az elsőt 11-esből, ill. Alonso 6., Ferran Torres 44., 54., Torre 75.)

A csoport másik mérkőzésén
Bayern München (német)–Internazionale (olasz) 2–0 (Pavard 32., Choupo-Moting 72.)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Bayern München 6 6

18–2 +16 18
2. Internazionale 6 3 1 2 10–7 +3 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12–12 0 7
4. Viktoria Plzen 6

6 5–24 –19 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik