BL: A német csapatok mindig veszélyesek – Pep Guardiola

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.24. 10:11
null
Pep Guardiola nehéz mérkőzésre számít (Fotó: AFP)
Ismét Bajnokok Ligája-mérkőzésnek ad otthont a budapesti Puskás Aréna: a Premier League-ben éllovas Manchester City a Borussia Mönchengladbach „vendégeként” lép pályára szerda este. Pep Guardiola, az angol csapat menedzsere nem számít könnyű meccsre, míg a másik oldalon Marco Rose izgatottan várja az összecsapást.

 

A nyolcaddöntős párharc első mérkőzését azért nem a német együttes otthonában rendezik meg, mert Németország a koronavírus-járvány miatt beutazási tilalmat vezetett be többek között Nagy-Britanniára vonatkozóan is.

A múlt héten emiatt az RB Leipzig – Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a soraiban – a Liverpoolt fogadta a Puskásban (0–2). Illetve a Wolfsberger AC–Tottenham Európa-liga-találkozót (1–4) is itt rendezték meg csütörtökön.

„Nathan Aké kivételével minden játékosom bevethető – idézi az UEFA hivatalos honlapja Pep Guardiolát, a Manchester City spanyol menedzserét. – A Gladbach jó a labdakihozatalban és a kontrái veszélyesek a gyors támadóinak köszönhetően. A német csapatok mindig veszélyesek. A Gladbach-játékosok jól érkeznek a kapu elé, és a középpályások pontosan tudják, mi a feladatuk. Nem számítok másra.”

„Izgatott vagyok, hogy a srácok ilyen mérkőzésen játszhatnak
– így Marco Rose, a Borussia Mönchengladbach német trénere, aki a következő idénytől a Borussia Dortmund vezetőedzője lesz. – Remélem, amikor a meccs előtt ágyba kerülnek, eszükbe jut, milyen érzés volt, amikor Madridban megtudtuk, hogy továbbjutottunk. Ha van, amit a Manchester City nem szeret, az, ha nincs nála a labda. Bátran kell futballoznunk, és hősiesen kell védekeznünk. Az én csapatom minden kétséget kizárólag képes erre.”

A Gladbach története során először jutott be a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, míg a Manchester City sorozatban nyolcadszor szerepel a nyolcaddöntőben, sőt a legutóbbi három kiírásban a negyeddöntőig jutott.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FEBRUÁR 24., SZERDA

21.00: Atalanta (olasz)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Borussia Mönchengladbach (német)–Manchester City (angol), Puskás Aréna (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

A Gladbach kedden megtekintette a Puskás Aréna gyepszőnyegét:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik