BL: a Fradi légiósa úgy véli, remek csapat vár rájuk

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 09:29
null
Tokmac Nguen az MTK elleni bajnoki nyitányon (Fotó: Török Attila)
Tokmac Nguen, a Ferencváros norvég állampolgárságú szélsője a klub honlapjának beszélt a szerda esti BL-selejtezőbeli ellenfélről, a svéd Djurgardenről.

 

„Kemény mérkőzésre számítok a svéd csapat ellen, az biztos, hogy teljesen másfajta kihívás vár ránk, mint amelyet a bajnoki mérkőzéseken megszokhattunk – idézi a fradi.hu az MTK elleni bajnoki nyitány (1–1) ferencvárosi gólszerzőjét, Tokmac Nguent. – Tudjuk, hogy az idei selejtezőben nincs visszavágó, azaz egy meccsen dől el a továbbjutás, ezért fontos, hogy maximálisan koncentráljunk, és a legjobb formánkat tudjuk hozni szerdán.”

A légiós hozzátette: természetesen igyekeztek a legjobban felkészülni az ellenfélből.

„A hétfői edzésünk előtt videón megnéztünk a svédek néhány mérkőzését, ez alapján is elmondható, hogy remek csapat. Tavaly is tapasztalhattuk, hogy a Bajnokok Ligájában nincs könnyű ellenfél, ezért, mint mondtam, ezúttal sem számítok könnyű mérkőzésre. A Djurgarden bizonyára nem véletlenül lett legutóbb Svédország bajnoka.”

S hogy előnyt jelent-e, hogy a szerdai selejtezőt Budapesten rendezik?

„Bizony, ez nagy előny! Annak ellenére is ezt mondom, hogy tudjuk, ezúttal sajnos nem számíthatunk a szurkolóink támogatására, azaz egészen más lesz a hangulat, mint például a tavaly nyári selejtezőink során. Ki kell használnunk a hazai pálya előnyét, győznünk kell!”

Hétfőn megérkezett a svéd bajnok Budapestre, és kedd este a mérkőzés helyszínén, a Groupama Arénában tréningezik. A Djurgarden a 19 órakor kezdődő gyakorlás előtt sajtótájékoztatót tart az arénában, amelyen Kim Bergstrand vezetőedző és egy kijelölt futballista vesz részt. Az 52 esztendős tréner a helyi sajtónak nyilatkozva elmondta, nincs elkeseredve, hogy a Ferencvárossal kell megmérkőzniük a továbbjutásért.

A párharc egymeccses, döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás következik, és ha szükséges, tizenegyesrúgások döntik el a párharcot. A mérkőzés a koronavírus miatt az UEFA előírásainak megfelelően zárt kapus lesz.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ

Szerda, 19.00: Ferencváros–Djurgarden (svéd) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik