Barca: „Egy rossz eredmény miatt nem változtatok filozófiát”

Vágólapra másolva!
2014.11.04. 21:33
Két bajnoki vereség – köztük az el Clásicón elszenvedett – után játszik Amszterdamban BL-csoportmeccset a Barcelona, amelynek karakán vezetőedzője, Luis Enrique kijelentette, ő bizony továbbra is ragaszkodik a klubra jellemző filozófiához.

„Megvan a játékról alkotott elképzelésünk, amely jellemzi a klubot, én is ezt »örököltem« – mondta Luis Enrique. – Tudom, hogy amikor nem jönnek az eredmények, akkor jönnek a kritikák, de én továbbra is hű maradok az edzői felfogásomhoz. Egy rossz eredmény miatt nem változtatok rajta. Ennél a klubnál mindig is nagy nyomás alatt játszottak, most sincs másként. Fontos számunkra a holnapi győzelem, mert tisztában vagyunk vele, hogy egy lépés választ el minket a továbbjutástól. Ez is egyfajta teher rajtunk, de ehhez már hozászoktunk.”Luis Enrique. – Tudom, hogy amikor nem jönnek az eredmények, akkor jönnek a kritikák, de én továbbra is hű maradok az edzői felfogásomhoz. Egy rossz eredmény miatt nem változtatok rajta. Ennél a klubnál mindig is nagy nyomás alatt játszottak, most sincs másként. Fontos számunkra a holnapi győzelem, mert tisztában vagyunk vele, hogy egy lépés választ el minket a továbbjutástól. Ez is egyfajta teher rajtunk, de ehhez már hozászoktunk.”

A tréner kitért a holland ellenfélre is.

„Bátor, kezdeményező játékra számítok az Ajaxtól. Egyrészt azért, mert életben akarja tartani továbbjutási reményeit, másrészt pedig azért, mert bizonyára élénken él az emlékezetükben a tavalyi meccsünk, amikor pályaválasztóként legyőztek minket. De a két héttel ezelőtti meccsen sem volt könnyű dolgunk ellenük. Optimista vagyok, bízom a játékosaimban.”

Luis Enriquének még viccelnie is volt kedve a sajtótájékoztatón, majd komolyra váltva kollégáját, az Ajax szakvezetőjét, Frank de Boert dicsérte, akinek ugyancsak van barcelonai múltja játékosként, így jó eséllyel pályázhat később a katalánok kispadjára.

„Trófeákat nyer a csapatával, megvan a lehetőség benne, hogy a legjobb edzők közé tartozzon, de már most is közéjük sorolhatjuk. Ismeri a közeget, a közeg pedig őt, logikusnak tűnik, hogy egyszer a Barca edzője legyen.”

A F-csoportban három fordulót követően a Barcelona hat ponttal a második, az Ajax két ponttal a harmadik helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik