„A Barca úgy állt ki, mintha nyári edzőmeccset játszana”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.02. 09:49
null
„Mi vagyunk a Bajnokok Ligája” – német örömünnep a dicsőséges BL-elődöntő után (Fotó: Reuters)
A német sajtó öröme tovább fokozódott, miután a Dortmund után a Bayern München is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, míg Spanyolországban még nagyobb a bánat a Barcelona 3–0-s veresége, és összesítésben 7–0-s búcsúja után. Németországban úgy fogalmaznak: „Mi vagyunk a Bajnokok Ligája”, míg a spanyol lapok megalázó vereségről írnak.

 

NÉMETORSZÁG

Álomdöntő” – hirdeti csütörtöki címlapján a Kicker, amely nemes egyszerűséggel a BL-trófea mellé csak annyit ír, hogy „Made in Germany”. Hihetetlen, történelmi tett – fokozza a lap a jelzőket a Bayern München Barcelona elleni 7–0-s továbbjutását illetően. Az internetes kiadás kiemeli, hogy még egyetlen csapatnak sem sikerült a BL-ben négygólos hátrányt ledolgoznia a visszavágón, a Barcelona kísérlete is csúfos véget ért. Egy dolog biztos, hogy német győztest avatnak, már csak az a kérdés, hogy a München vagy a Dortmund lesz-e a bajnok.

A Bild is megsemmisítő vereségről ír, hozzátéve, hogy „mi vagyunk a Bajnokok Ligája”. Igen! Igen! Igen! Összejött az évszázad fináléja! – kezdődik az internetes tudósítás, amely természetesen megemlékezik róla, először kerül majd sor német házidöntőre a BL-ben. Természetesen nem mulasztják el megemlíteni, hogy a csak a kispadon helyet foglaló Lionel Messi nélkül nem volt ugyanaz a Barcelona, mint korábban.

Gála a Barca otthonában, Robben fantasztikus volt, Müller mindenhol feltűnt – írja a sport1.de. A honlap megemlíti, hogy a Bayern négy éven belül harmadik döntőjét játszhatja, miután követte a BL-fináléba már korábban bejutó Dortmundot.

A Spiegel szerint a Bayern játékosai most már mind egy dolgot akarnak, hogy 2001 után ismét hazavihessék Münchenbe a BL-trófeát, kifejezve ezzel dominanciájukat Európában is. A Die Welt arról ír a Bayern győzelme kapcsán, hogy van mire büszkének lenni, és elképzelhető, hogy egy új korszak kezdődik az európai fociban, ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy ezek a sorozatok törékenyek.

SPANYOLORSZÁG

A barcelonai Mundo Deportivo a bajorok nagyságát emelte ki a katalán kudarcot követően: mai lapszáma a „Nagy Bayern” címmel jelent meg, míg internetes oldalán is hasonlóan tudósított a meccsről.

A másik nagy barcelonai sportnapilap, a Sport már nem volt ennyire megbocsátó a gránátvörös-kékekkel: internetes oldala a „Megalázva és Európán kívül” címmel ír a meccsről. A Sport nyomtatott újságja Lionel Messi hiányát emeli ki egy szójátékkal, főcíme spanyolul így hangzik „Sin D10s no hubo milagro”, amely magyarul annyit tesz, „Isten nélkül nem volt csoda", és a Dios (Isten) szóban az i és az o betű helyett használt 10-es Messire utal. A lap felcímében pedig a „Messi nem játszott, és a Barcát ismét megalázták”.

A madridi Marca napilap csütörtöki címlapján a 0–7 főcímmel indít, utalva az összesített végeredményre, és úgy fogalmaz: „A Bayern szétzúzta a Barcelonát egy olyan párharcban, amelyet lehetetlen lesz elfelejteni”. Az újság hozzáteszi, Tito Vilanova Barcája összeomlott, a katalánok egy percig sem voltak ellenfelei a németeknek, valamint kiemeli, hogy Messi nem állt be. A lap internetes kiadása a „Megalázva egy orkán által” címmel tudósít a meccsről, és már azt boncolgatja mai írásában, hogy mi maradt Guardiola Barcelonájából.

A szintén fővárosi As csütörtöki címlapjának vezető helyén nem a Barcelona kiesése szerepel, hanem Carlo Ancelotti esetleges kinevezése a Real Madrid élére. A lap persze a tegnapi BL-meccsről is beszámol, és úgy fogalmaz: „A Bayern ismét elsöpörte a Barcát.” Az újság internetes oldala „Az újabb tánc a Bayerntől a Barcának” írt a találkozóról.

Az El País keményen fogalmaz a Barca kiesését követően: „Nevetséges szereplés a Barcától” címmel számol be a meccsről, és alcímében úgy fogalmaz, „A gránátvörös-kékek úgy vették a Bayern elleni találkozót, mintha egy nyári edzőmeccs lenne, és szégyenteljes vereséget szenvedtek”.

NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

A brit Guardian tényszerűen közli az eredményt és a párharc összesített végeredményét a címében, míg alcímében úgy fogalmaz: „A Bayern München lelépte a Barcelonát, hogy bebiztosítsa a német házidöntőt a Borussia Dortmund ellen.”

A szintén brit Sky Sports „A Bayern megsemmisítette a Barcát” címmel ír a meccsről, és alcímében hozzáteszi, „A német óriás 7–0-s összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe”.

A portugál A Bola mai címlapján a Benfica esti, Fenerbahce elleni Európa-liga-elődöntőjét harangozza be, a tegnapi BL-meccs alig látszik. A beszámoló címe a Barca–Bayern találkozóról „Totális megalázás”.

A francia sportnapilap, a L’Équipe a Bayern uralmáról ír, kiemelve, hogy a totális futballt játszó bajorok a hazai fölényes siker után Barcelonában is győzedelmeskedni tudtak. A Barca, amely az elmúlt években kiemelkedett Európában, ezúttal nála sokkal erősebb ellenféllel találkozott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik