Amatőr futók versenyezhetnek a vb-pályán (Fotó: MW/Szabolcs László)

 

Budapest új sport- és szabadidőparkja június 17-én ingyenes családi nappal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt: a futóversenyek mellett valódi programkavalkád, izgalmas létesítmény-bejárás és szórakoztató sportaktivitások várják a látogatókat.

A szervezők célja, hogy minél többen átélhessék a különleges futóélményt, ezért ha szükséges, újabb futamokat indítanak, és lehetővé teszik a regisztrációt, amely IDE kattintva elérhető.

Budapest új sport- és szabadidőparkjának ünnepélyes nyitó napján nem csak a futópálya, hanem a hatalmas létesítmény is megtelik élettel. A kilátogatókat igazi programkavalkád várja: játékos formában megismerkedhetnek az atlétika különböző versenyszámaival.

Megnyitják a lelátókat, a kilátogatók emellett izgalmas létesítménytúrára is indulhatnak, bejárva a később a közönség elől elzárt területeket, amelyeknél a sportolók készülődnek a rajt előtti pillanatokban.

A budapesti atlétikai vb a világ legnagyobb sporteseménye lesz 2023-ban. Az augusztus 19-től augusztus 27-ig zajló versengésre több mint 200 ország, több mint 2000 atlétája érkezik, a hazai látogatók mellett óvatos becslések szerint csaknem 100 országból több tízezer külföldi vendég is várható.