Csupasport: Spero újra akcióban, ezúttal meseösvényért fut

Vágólapra másolva!
2022.06.13. 21:04
null
Sperka Tamás Európa legnagyobb gleccserhegyének körbefutására készül (fotó: csupasport.hu)
Az egyik legtapasztaltabb és legsikeresebb magyar ultraterepfutó, Sperka Tamás a Bethesda Gyermekkórház „lakóiért” is indul a Jungfrau-Aletsch Trail 250 kilométeres távján.

Legutóbb 2019-ben vett részt jelentős versenyen, akkor Európa, ha nem a világ egyik legkegyetlenebbnek tartott terepultráját, a Tor des Géants-t teljesítette. Az azóta eltelt időszakban, főként a pandémiás helyzet miatt inkább jótékonysági, illetve „közösségi” futásoknak szentelte idejét. Bár tavaly és tavalyelőtt lefutotta a Mátra115 120 kilométeres, illetve a Vadrózsa 160 kilométeres távját, inkább a segítő szándékra helyezte a hangsúlyt, ezzel is támogatva a rászorultakat, egész pontosan a Bethesda Gyermekkórház „lakóit”.

Idei jótékonysági tevékenységét márciusban kezdte, amikor többedmagával kétszáz pár cipőt vitt erdélyi gyerekeknek, és ha már ott járt, remek társaság kíséretében felfutott Déva várába. Áprilisban aztán ismét Erdélyben járt, hogy kijelölje a szeptemberi, Székelyhíd és Koltó közötti 150 kilométeres, szintén jótékonysági futóesemény útvonalát, amely a Böjte Csaba által megálmodott Szerelem-ösvényen halad keresztül. Az igazi megméretésre azonban júliusban kerül sor, amikor körbefutja Európa legkiterjedtebb gleccserhegyét, a Jungfrau-Eiger régiót. Az E250 Jungfrau-Aletsch Trailen 250 kilométert teljesít majd 20 000 méternyi szintemelkedéssel, magashegyi viszonyok között – ismét jótékony ügy érdekében.

Sperka Tamás, azaz Spero a rá váró kihívásról a csupasport.hu oldalának beszélt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik