Végre vége: már mindenki unta a Real Modric-sagát

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2012.08.27. 19:54
null
Eljött a Luka Modric által várva várt pillanat: hétfőtől Real-mezben dédelgetheti a labdát (Fotó: Action Images)
Az olimpiai izgalmak után is nagy a nyüzsgés a nemzetközi átigazolási piacon, még ha rekordok nem is dőlnek meg mostanában. Vagy mégis? Szokásos sorozatunk hetente foglalja össze az átigazolási piacokon történteket, ezúttal az angliai futballeseményekkel foglalkozunk.

 

Lehet azon rágódni és csizmaszárhoz kapva bicskát ragadni ultima ratióként, hogy melyik a legjobb, legszínvonalasabb bajnokság, de hogy melyik a leggazdagabb, arról leglelkesebb ellenségeinkkel sem lehet egy jót vitatkozni. A Premiership klubjai ugyanis csak az elmúlt egy héten körülbelül 100 millió euróért erősítették meg keretüket: a Serie A-ban egész nyáron költöttek eddig összesen 334 millió eurót, a Ligue 1-ben 209-et, a Bundesligában 183-at, a nagy rivális Primera Divisiónban pedig „mindössze" 130-at.

Reményeink szerint sokharmados többségben egyetértünk a kedves olvasókkal, amikor le merjük írni: unalmas volt már a Luka Modric-saga, a maga napi 3-4, a brit és a spanyol sajtóban megjelent hírecskéjével, cikkével. A horvát karmester nagyon menni akart, a spanyolok nagyon nem akartak érte 50 millió eurónál is többet fizetni, végül megállapodtak 35-ben, de ez a summa 42-re is rúghat, bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Modric kézzel-lábbal váltani akarhatott, ha öt évre potom heti 151.5 ezer euróért hajlandó volt aláírni – nem gúnyolódunk, lévén ennél az angol liga legnagyobbjai százezerrel többet keresnek. Hetente.

Ez az üzlet beröffentette immáron visszavonhatatlanul a Kaká-motort, miközben a madridiak Anglián tartják vigyázó szemüket: kölcsönadták a Liverpoolnak (igen, nem az Arsenalnak) a török középpályást, Nuri Sahint, ötmillió euróért. A „vörösök" azért verték meg ez ügyben az „ágyúsokat", mert ők nagyobb hányadát állják a játékos heti 145.2 ezer eurós fizetésének. Az Arsenal a szezonvégi 18 millió eurós vételi opciót sem fogadta el, a nagy rivális ezek szerint igen, de jó lenne tudni azért, mit takar pontosan az ötmillió.

Nagy dolgokat láthatunk még Londonban, hiszen Arsene Wenger Alex Song és Robin van Persie eladása után bizakodik abban, hogy igazol még pár jó játékost (Wenger nem busong, van merszi bizakodni...). Igaz, az Arsenal-fanokat meg kell nyugtatni, a „jelen vagyunk az átigazolási piacon" kifejezést úgy értette a mester, hogy vevőként.

A Tottenham sem fog sokáig ülni a Modricért kapott pénzen: érkezett „végre" a Manchester Citytől Emmanuel Adebayor (a BBC alapján hetekkel ezelőtt beharangoztuk, ne feledjük, egy hete a brit közszolgálat sportrovata Sahin-ügyben is kitett magáért), 15 milliós ajánlatot tett a Sahtar Donecknek a brazil szélsőért, Willianért, valamivel nagyobbat a Stade Rennes futómasinériájáért, Yann M'Viláért és a Porto karmesteréért, Joao Moutinhóért, a jó ég tudja mennyit az Internacional ékéért, Leandro Damiaóért, 19-et pedig a fulhames Moussa Dembéléért, aki konkrétan Modric utóda lehet. Ez nem is logikátlan lépés, mert amikor a Real Modric-ügyben elveszítette a reményt, B-tervként éppen Dembélé felé fordult.

Sir Alex Ferguson a deresedés után lassan wengeresedik, mert a múlt héten vett egy nemzetközileg teljesen ismeretlen hátvédet, most pedig a chilei Universidad Chile 18 éves támadójáért, Ángelo Henríquezért fizet(tet)ett több mint négymillió eurót; de állítólag Démbélé-ügyben is „bekavart" a skót legenda.

Az elmúlt részben megénekeltük a Sunderland nyári transzferálásait, és megemlítettük, hogy legatyásodtak a „fekete macskák". Nos, a klub csak talált valamit a kamra alján, mert 12.6 milliót fizetett a Manchester Citynek az angol szélsőért, Adam Johnsonért (rajta nyert a City, ritka kivételként), 15.2-t pedig a skót támadóért, a tavalyi idényben 12 bajnoki gólig jutó Steven Fletcherért a Wolverhampton Wanderersnek. A Wolverhampton pénztárosa mesés hetet zárt, mert a szélső középpályás – a tavalyi idényben nyolc gólig és hat asszisztig jutó – Matt Jarvist a West Ham 9.5 millióért vitte el. És most tegye fel a kezét az a kedves olvasó, aki fejből vágta volna, melyik klubban játszott ez a két úriember, milyen poszton és milyen eredményességgel!

Ha visszakerülnek a kezek az egerekre, folytathatjuk, például a Stade Rennes-nel, ahová elkerült kölcsönbe az Aston Villától a már évek óta hányódó nagy harcos, a kameruni szűrő, Jean II Makoun, hogy a Norwich Cityhez távozó Alexander Tetteyt pótolja. A Chelsea is pontot tett egy régóta húzódó ügy végére, és 8.8 millióért megvette a Marseille-től a spanyol jobbhátvédet (de a másik oldalon is remek teljesítményre képes) César Azpilicuetát.

A Swansea City is felnő szép lassan, a sok kérő közül végül neki mondott igent a dél-koreai középső középpályás, Ki Szung Jong és a Celtic, utóbbi 6.96 millió euróért. A 32 éves Michael Owen a Stoke City mellett immáron az Evertonnal is tárgyal, és végezetül beszámolunk három olyan átigazolásról, amelyet már sok helyen kész tényként tárgyaltak, de mégsem került minden pecsét és aláírás a helyére. A QPR megegyezett a Tottenhammel a tízmillió eurós lelépési díjban Michael Dawson esetében, de a védő kevesellte új fizetését, és hasonló cipőben jár a realos Ricardo Carvalho is, aki kölcsönbe érkezne a londoniakhoz. A Tottenham, amely korábban Carvalhóval is tárgyalt, vonzza az ilyen eseteket, mert Tom Huddlestone-t kölcsön szerette volna adni a Stoke-nak, csakhogy a középpályás megbukott az orvosin.

 

PREMIER LEAGUE, JÖTTEK–MENTEK
Vastaggal az elmúlt héten történt átigazolások.
Rövidítések:
k.: kölcsönbe, i.: ingyen, kv.: kölcsönből vissza, kt.: közös tulajdon, jmf.: játékjoga másik fele is, vv.: visszavonult
ARSENAL
Érkezett: Szamir Bihmutin (Arsenal U18), Héctor Bellerín (Arsenal U18), Phillip Roberts (Arsenal U18), Jordan Wynter (Arsenal U18), Reice Charles-Cook (Arsenal U18), Kristoffer Olsson (Arsenal U18), Olivier Giroud (Montpellier, 12.000.000 euró), Lukas Podolski (1.FC Köln, 12.000.000), Pedro Botelho (Levante, kölcsönből vissza), Wellington Silva (Alcoyano, kv.), Carlos Vela (Real Sociedad, kv.), Andrej Arsavin (Zenit, kv.), Nicklas Bendtner (Sunderland, kv.), Henri Lansbury (West Ham, kv.), Vito Mannone (Hull, kv.), Santi Cazorla (Málaga, 19.000.000)
Távozott: Manuel Almunia (Watford, i.), Rhys Murphy (Telstari, i.), Gavin Hoyte (Dagenham, i.), Joel Campbell (Betis, k., i.), Jeffrey Monakana (Preston, i.), Tom Cruise (Torquay, i.), Oguzhan Özyakup (Besiktas, 500.000), Josszi Benajun (Chelsea, kv.), Denílson (Sao Paulo, k.), Carlos Vela (Real Sociedad, 3.800.000), Pedro Botelho (Atlético Paranaense, k., i.), Benik Afobe (Bolton, k., i.), Mijaicsi Rjo (Wigan, k., i.), Wellington Silva (Ponferradina, k., i.), Alex Song (Barcelona, 19.000.000), Robin van Persie (Manchester United, 30.700.000), Kyle Bartley (Swansea, 1.300.000)
ASTON VILLA
Érkezett: Brett Holman (AZ, i.), Karim el-Ahmadi (Feyenoord, 2.800.000), Matthew Lowton (Sheffield United, 3.750.000), Jean Makoun (Olympiakosz, kv.), Ron Vlaar (Feyenoord, 3.800.000)
Távozott: Emile Heskey (szl.), Carlos Cuéllar (Sunderland, i.), Connor Taylor (Walsall, i.), Jermaine Jenas (Tottenham, kv.), James Collins (West Ham, 3.200.000), Jean II Makoun (Stade Rennes, k., i.)
CHELSEA
Érkezett: Marko Marin (Werder Bremen, 9.800.000), Tomas Kalas (Vitesse, kv.), Matej Delac (Budejovice, kv.), Gaël Kakuta (Dijon, kv.), Ulises Dávila (Vitesse, kv.), Patrick van Aanholt (Vitesse, kv.), Kevin de Bruyne (Genk, kv.), Eden Hazard (Lille, 40.000.000), Josszi Benajun (Arsenal, kv.), Josh McEachran (Swansea, kv.), Oscar (Internacional, 32.000.000), Thorgan Hazard (Lens, 1.000.000), César Azpilicueta (Marseille, 8.800.000)
Távozott: José Bosingwa (QPR, i.), Salomon Kalou (Lille, i.), Didier Drogba (Sanghaj Senhua, i.), Jacob Mellis (Barnsley, i.), Thibaut Courtois (Atlético Madrid, k.), Ulises Dávila (Sabadell, k.), Kevin de Bruyne (Werder Bremen, k., 1.000.000), Romelu Lukaku (West Bromwich, k., i.), Matej Delac (Guimaraes, k., i.), Rhys Taylor (Southend, i.), Sam Walker (Bristol Rovers, k., i.), Conor Clifford (Portsmouth, k.), Josh McEachran (Middlesbrough, k., i.)
EVERTON
Érkezett: Joseph Yobo (Fenerbahce, kv.), Aristote Nsiala (Accrington, kv.), Steven Naismith (Rangers, i.), Steven Pienaar (Tottenham, 5.750.000), Kevin Mirallas (Olympiakosz, 7.639.000)
Távozott: Denis Stracqualursi (Tigre, kv.), Marcus Hahnemann (szl.), Aristote Nsiala (Accrington, i.), Adam Forshaw (Brentford, i.), James Wallace (Tranmere), James McFadden (szl.), Royston Drenthe (Real Madrid, kv.), Steven Pienaar (Tottenham, kv.), Joao Silva (Levszki Szófia, 350.000), Femi Orenuga (szl.), Tim Cahill (New York Red Bulls, 1.250.000), Joseph Yobo (Fenerbahce, 2.500.000), Jack Rodwell (Manchester City, 15.000.000), Ross Barkley (Olympiakosz, k.)
FULHAM
Érkezett: Mladen Petric (Hamburg, i.), Sascha Riether (Köln, k.), George Williams (Milton Keynes), Danny Hoesen (F. Sittard, kv.), Hugo Rodallega (Wigan, i.)
Távozott: Andy Johnson (QPR, i.), Danny Murphy (Blackburn, i.), Pavel Pogrebnyak (Reading, i.), Orlando Sá (AEL Limassol, i.), Björn Helge Riise (Lilleström, i.), Marcel Gecov (Gent, 780.000), Dickson Etuhu (Blackburn, 1.900.000)
LIVERPOOL
Érkezett: Alberto Aquilani (Milan, kv.), Dani Pacheco (Atlético Madrid, kv.), Joe Cole (Lille, kv.), David Amoo (Bury, kv.), Danny Wilson (Blackpool, kv.), Fabio Borini (Roma, 13.300.000), Joe Allen (Swansea, 19.000.000), Usszama Asszaidi (Heerenveen, 4.000.000), Nuri Sahin (Real Madrid, 5.000.000, k.)
Távozott: Lewis Hatch (Accrington, i.), David Amoo (Preston, i.), Stephen Darby (Bradford, i.), Dirk Kuyt (Fenerbahce, 1.000.000), Fabio Aurelio (Gremio, i.), Maxi Rodríguez (Newell's, i.), Alberto Aquilani (Fiorentina, 2.000.000), Craig Bellamy (Cardiff City, i.)
MANCHESTER CITY
Érkezett: Wayne Bridge (Sunderland, kv.), Roque Santa Cruz (Real Betis, kv.), Vladimír Weiss (Espanyol, kv.), John Guidetti (Feyenoord, kv.), Emmanuel Adebayor (Tottenham, kv.), Greg Cunningham (Nottingham, kv.), Michael Johnson (Leicester, kv.), Jack Rodwell (Everton, 15.000.000)
Távozott: David Pizarro (Roma, kv.), Stuart Taylor (Reading, i.), Owen Hargreaves (szl.), Ahmed Benali (Brescia, i.), Greg Cunningham (Bristol City), Wayne Bridge (Brighton, kölcsönbe, ingyen), Joan Ángel Román (Barcelona, 1.000.000), Vladimir Weiss (Pescara, 1.500.000), Andrea Mancini (Valladolid, k.), Adam Johnson (Sunderland, 12.600.000), Emmanuel Adebayor (Tottenham, 6.400.000)
MANCHESTER UNITED
Érkezett: Bébé (Besiktas, kv.), Kagava Sindzsi (Borussia Dortmund, 15.000.000), Nick Powell (Crewe Alexandra, 5.000.000), Federico Macheda (QPR, kv.), Robin van Persie (Arsenal, 30.700.000), Alexander Büttner (Vitesse, 5.000.000), Ángelo Henríquez (Universidad Chile, 4.420.000)

Távozott: Michael Owen (szl.), Ritchie de Laet (Leicester, 1.250.000), Matthew James (Leicester, 1.250.000), Tomasz Kuszczak (Brighton, i.), Oliver Norwood (Huddersfield, 550.000), Fábio (QPR, k.), Paul Pogba (Juventus, i.), Pak Dzsi Szung (QPR, 3.100.000), Reece Brown (Coventry, k., i.), John Cofie (Sheffield United, k.), Ben Amos (Hull City, k., i.), Sean McGinty (Oxford, k., i.)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Xisco (Deportivo, kv.), Romain Amalfitano (Reims, i.), Gaël Bigirimana (Coventry, 1.250.000), Alan Smith (Milton Keynes, kv.), Curtis Good (Melbourne Heart, 515.000), Vurnon Anita (Ajax, 8.500.000), Mehdi Abejd (Newcastle II)
Távozott: Peter Lövenkrands (Birmingham, i.), Kádár Tamás (Roda, i.), Alan Smith (Milton Keynes, i.), Danny Guthrie (Reading, i.), Leon Best (Blackburn Rovers, 3.800.000), Jeff Henderson (Sligo Rovers, i.), Fraser Forster (Celtic, 2.500.000), Samuel Adjei (szl.)
NORWICH CITY
Érkezett: Steven Whittaker (Rangers, i.), Jacob Butterfield (Barnsley, i.), Michael Turner (Sunderland, 1.900.000), Javier Garrido (Lazio, k.), Robert Snodgrass (Leeds, 3.200.000), Sébastien Bassong (Tottenham, 3.000.000)
Távozott: Adam Drury (Leeds, i.), Zak Whitbread (Leicester, i.), Aaron Wilbraham (Crystal, i.), Josh Dawkin (Braintree Town, i.), Andrew Crofts (Brighton, i.), Daniel Ayala (Nottingham, k., i.), Alexander Tettey (Stade Rennes, 1.500.000), James Vaughan (Huddersfield, k.)
QUEENS PARK RANGERS
Érkezett: Samba Diakité (Nancy, 4.000.000), Ryan Nelsen (Tottenham, i.), Rowan Vine (Gillingham, kv.), Andy Johnson (Fulham, i.), Robert Green (West Ham, i.), Fábio (Manchester United, k.), Patrick Agyemang (Stevenage, kv.), Pak Dzsi Szung (Manchester United, 3.100.000), David Hoilett (Blackburn, i.), José Bosingwa (Chelsea, i.)
Távozott: Bruno Perone (Tombense, kv.), Taye Taiwo (Milan, kv.), Fitz Hall (Watford, i.), Danny Gabbidon (szl.), Danny Shittu (Millwall, i.), Lee Cook (Leyton Orient, i.), Rowan Vine (St. Johnstone, i.), Peter Ramage (Crystal Palace, i.), Gary Borrowdale (szl.), Joe Oastler (Torquay, i.), Patrick Agyemang (szl.), Paddy Kenny (Leeds United, 500.000), Elvijs Putnins (szl.), Buzsáky Ákos (szl.), Heidar Helguson (Cardiff City, i.), Rowan Vine (St. Johnstone. i.), Matthew Connolly (Cardiff City, 635.000)
READING
Érkezett: Mathieu Manset (Sanghaj S., kv.). Garath McCleary (Nottingham, i.), Danny Guthrie (Newcastle, i.), Pavel Pogrebnyak (Fulham, i.), Pierce Sweeney (Bray Wanderers), Nicky Shorey (West Bromwich, i.), Chris Gunter (Nottingham, 3.000.000), Adrian Mariappa (Watford, 3.800.000), Charlie Losasso (Salisbury, kv.)
Távozott: Tomasz Cywka (Barnsley, i.), Brian Howard (Portsmouth, i.), Andy Griffin (szl.), Cédric Baseya (szl.), John Goddard (szl.), Simon Locke (szl.), Carl McHugh (szl.), Jack Mills (szl.), Frankie Raymond (szl.), Mathieu Manset (Sion, i.), Joseph Mills (Burnley, k.), Karl Sheppard (Accrington, k., i.), Michael Hector (Shrewsbury, k., i.), Gozie Ugwu (Yeovil, k., i.), Angus MacDonald (Wimbledon, k., i.), Michail Antonio (Sheffield W., 900.000), Mikkel Andersen (Portsmouth, k., i.)
SOUTHAMPTON
Érkezett: Jay Rodriguez (Burnley, 8.650.000), Steven Davis (Rangers, i.), Lee Holmes (Swindon, kv.), Nathaniel Clyne (Crystal Palace, 3.200.000), Paulo Gazzaniga (Gillingham)
Távozott: Rádi Dzsaidi (vv.), Lee Holmes (Preston, i.), Harlee Dean (Brentford, i.), David Connolly (szl.), Bartosz Bialkowski (Notts County, i.), Aaron Martin (Crystal, k., i.), Jack Dovey (Eastleigh, i.), Jamie White (Winchester City, i.), Ryan Doble (Shrewsbury, i.), Iago Falqué (Tottenham II, kv.), Tommy Forecast (Gillingham, k., i.), Nathaniel Clyne (Crystal), Dan Harding (Nottingham), Lee Barnard (Bournemouth, k., i.), Jonathan Forte (Crawley, k., i.), Aarran Racine (Forest Green, i.)
STOKE CITY
Érkezett: Jamie Ness (Rangers, i.), Diego Arismendi (Huddersfield, kv.), Danny Higginbotham (Nottingham, kv.), Tom Soares (Hibernians, kv.), Geoff Cameron (Houston Dynamo, 2.150.000), Goran Popov (Dinamo Kijev, k.), Michael Kightly (Wolverhampton, 3.500.000)
Távozott: Andrew Davies (Bradford, i.), Mamady Sidibé (szl.), Salif Diao (szl.), Carlo Nash (szl.), Matthew Lund (Bristol Rovers, k., i.), Michael Tonge (szl.), Jonathan Woodgate (Middlesbrough, i.), Tom Soares (szl.), Florent Cuvelier (Walsall, k.), Danny Collins (Nottingham Forest, 640.000), Louis Moult (Northampton, k.), Ryan Brunt (Leyton, k., i.), Ricardo Fuller (Charlton, i.)
SUNDERLAND
Érkezett: Carlos Cuéllar (Aston Villa, i.), Cristian Riveros (Kayserispor, kv.), Asamoah Gyan (al-Ain, kv.), Louis Saha (Tottenham, i.), Adam Johnson (Manchester City, 12.600.000), Steven Fletcher (Wolverhampton, 15.200.000)
Távozott: Szotiriosz Kirjakosz (Wolfsburg, kv.), Cristian Riveros (Kayserispor, 300.000), Craig Gordon (szl.), Trevor Carson (Bury, i.), Oumare Tounkara (szl.), Jordan Cook (Charlton, i.), George McCartney (West Ham, i.), Asamoah Gyan (al-Ain, 7.500.000), Nicklas Bendtner (Arsenal, kv.), Wayne Bridge (Manchester City, kv.), Marcos Angeleri (Estudiantes, i.), Michael Liddle (Accrington, i.), Michael Turner (Norwich, 1.900.000), Lewis King (Stockport, i.)
SWANSEA CITY
Érkezett: Jonathan de Guzmán (Villarreal, k.), Chico (Genoa, 2.500.000), Michu (Rayo Vallecano, 2.570.000), Itay Shechter (Kaiserslautern, k.), Kyle Bartley (Arsenal, 1.300.000), Jamie Proctor (Preston, i.), Ki Szung Jong (Celtic, 6.960.000)
Távozott: Casey Thomas (szf.), José Moreira (szl.), Ferrie Bodde (szl.), Steven Caulker (Tottenham, kv.), Josh McEachran (Chelsea, kv.), Gylfi Sigurdsson (Hoffenheim, kv.), Joe Walsh (szl.), Joe Allen (Liverpool, 19.000.000), Scott Donnelly (szl.)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Gylfi Sigurdsson (Hoffenheim, 10.000.000), Jermaine Jenas (Aston Villa, kv.), Oscar Jansson (Shamrock, kv.), Steven Pienaar (Everton, kv.), Steven Caulker (Tottenham, kv.), Jan Vertonghen (Ajax, 12.500.000), Emmanuel Adebayor (Manchester City, 6.400.000)
Távozott: Louis Saha (Sunderland, i.), Ben Alnwick (Barnsley, i.), Niko Kranjcar (Dinamo Kijev, 7.000.000), Ryan Nelsen (QPR, i.), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva, 7.000.000), Bongani Khumalo (PAOK, k., i.), Emmanuel Adebayor (Manchester City, kv.), Ledley King (vv.), Massimo Luongo (Ipswich, k., i.), Steven Pienaar (Everton, 5.750.000), Ryan Federicks (Brentford, k., i.), Oscar Jansson (Shamrock, i.), Luka Modric (Real Madrid, 35.000.000), Sébastien Bassong (Norwich City, 3.000.000)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: Ben Foster (Birmingham City, 5.000.000), Lateef Elford-Alliyu (Bury, kv.), Boaz Myhill (Birmingham, kv.), Chris Wood (Bristol, kv.), Yassine El Ghanassy (Gent, k.), Tongo Doumbia (Rennes, 2.500.000), Claudio Yacob (Racing Club, i.), Romelu Lukaku (Chelsea, k., i.), Markus Rosenberg (Werder Bremen, i.)
Távozott: Paul Scharner (Hamburg, i.), Nicky Shorey (Reading, i.), Joe Mattock (Sheffield Wednesday, i.), Somen Tchoyi (szl.), Lateef Elford-Alliyu (Bury, i.), Keith Andrews (Bolton, i.), Fülöp Márton (Aszteras Tripolisz, i.), Simon Cox (Notthingham Forest, 2.500.000), Paul Downing (Walsall, i.)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Mohamed Diamé (Wigan, i.), Stephen Henderson (Portsmouth, 745.000), Jussi Jääskeläinen (Bolton, i.), George McCartney (Sunderland, i.), Pablo Barrera (Real Zaragoza, kv.), Frank Nouble (Barnsley, kv.), Freddie Sears (Colchester, kv.), Modibo Maiga (Sochaux, 6.000.000), Raphael Spiegel (Grasshopper), James Collins (Aston Villa, 3.200.000), Alou Diarra (Marseille, 2.500.000), Matt Jarvis (Wolverhampton, 9.500.000)
Távozott: Brian Montenegro (Maldonaldo, k.), Freddie Sears (Colchester, i.), Marek Stech (Yeovil, i.), Frank Nouble (Wolverhampton, i.), Robert Green (QPR, i.), Oliver Lee (szl.), Papa Bouba Diop (szl.), Abdoulaye Fayé (Hull, i.), John Carew (szl.), Julien Faubert (Elazigspor, i.), Kurucz Péter (szl.), Ruud Boffin (Eskisehirspor, i.), Pablo Barrera (Cruz Azul), Sam Cowler (Barnet), Jordan Brown (Barnet, i.), Raval Morrison (Birmingham, k.), Oliver Lee (Barnet, i.), Brian Montenegro (Deportivo Maldonado, kv.), Sam Baldock (Bristol City, i.)
WIGAN ATHLETIC
Érkezett: Mauro Boselli (Estudiantes, kv.), Fraser Fyvie (Aberdeen, 635.000), Ivan Ramis (Mallorca, 6.000.000), Mijaicsi Rjo (Arsenal, k., i.), Arouna Koné (Levante, 3.800.000)
Távozott: Chris Kirkland (Sheffield W., i.), Hendry Thomas (szl.), Hugo Rodallega (Fulham, i.), Mohamed Diamé (West Ham, i.), Steve Gohouri (szl.), Nouha Dicko (Blackpool, k., i.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik