El: Kane sérülés miatt nem játszik, de az Arsenal ellen bevethető lehet

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 19:05
null
Kane nem játszik az El-ben (Fotó: AFP)
Harry Kane, a Tottenham Hotspur gólerős labdarúgója sérülés miatt nem játszhat csütörtökön az Európa-ligában, viszont jó esély mutatkozik rá, hogy csapata vasárnapi bajnoki rangadóján már pályára léphet.

José Mourinho vezetőedző elárulta, hogy Kane a sérülés miatt edzést is kihagyott, azt azonban már nem részletezte, hogy mikor és mi történt vele, illetve milyen jellegű a sérülése. Azt viszont leszögezte a portugál edző, hogy emiatt nem számíthat a centerre csütörtökön a LASK Linz elleni csoportmérkőzésen az Európa-ligában. Hozzátette: arra ugyanakkor jó esélyt lát, hogy Kane a hétvégén bevethető lesz az Arsenal elleni Premier League-találkozón.

„Nem akarok hazudni és nem akarok titkolózni sem, hogy játszik-e vagy sem. Úgy gondolom, hogy játszik. Legalábbis én így érzem” – nyilatkozta. Hozzátette: a linzi meccsre nem egy gyengébb kezdőt küld pályára csak azért, hogy tartalékoljon az Arsenalra.

Az El-ben a Tottenham kilenc pontot szerzett négy összecsapáson, csakúgy, mint az Antwerp, így megelőzik a hatpontos linzieket, valamint a nulla ponttal sereghajtó, a csoportkör után már biztosan búcsúzó Ludogorecet.

A PL-ben az éllovas Spurs 21 pontot gyűjtött tíz találkozón, és jobb gólkülönbségével előzi meg a címvédő Liverpoolt. Az Arsenal 13 ponttal a 14. helyen áll a tabellán.

A szezonban Kane 16 tétmérkőzésen 13-szor volt eredményes és 11 gólpasszt is adott, a Tottenham csapatkapitánya csupán két El-csoportmeccset hagyott ki, de azokon is kispados volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik