Alexis Mac Allister aláírt a Liverpoolhoz (Fotó: liverpoolfc.com)

 

Korábban arról lehetett hallani, hogy Mac Allisterért 50, vagy akár 70 millió fontot is fizethet a Liverpool, ám Jürgen Kloppék az argentin szerződésében szereplő kivásárlási árért, azaz 35 millió fontért szerezték meg a 24 éves középpályást, aki új klubja közlése szerint hosszú távú megállapodást írt alá, de azt nem tudatták, mennyi ideig szól a kontraktus.

Mac Allister az Argentinos Juniorsnál nevelkedett, ahonnan 2019-ben igazolta le a Brighton, amely rögtön kölcsön is adta őt nevelőklubjának, majd később a Boca Juniorsnak, de már 2020 óta Angliában játszik, ahol minden sorozatot figyelembe véve 112 meccsen 20 gólig és kilenc gólpasszig jutott.

A 16-szoros argentin válogatott labdarúgó nem csak a katari vb-n nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, hiszen a mögöttünk hagyott PL-idényben tíz gólja és két gólpassza mellett hasznos játékával is sokat hozzátett a Brighton nemzetközi kupaindulást érő remekléséhez.

Mac Allister csütörtök délelőtt esett át a hivatalos orvosi vizsgálaton, majd a klub bejelentette a szerződtetését, s azt is, hogy az argentin a 10-es mezt kapta meg.

„Elképesztő érzés. Egy álmom vált valóra, hihetetlen, hogy itt vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön. Szerettem volna a felkészülés első napjától kezdve itt lenni, szóval örülök, hogy mindent elvégeztek. Várom, hogy találkozzak a csapattársakkal. Fantasztikus évem volt – világbajnokság, a Brightonnal elért dolgok –, de most itt az idő, hogy a Liverpoolra gondoljak, és mindennap próbáljak meg jobb játékossá és jobb emberré válni” – fogalmazott Alexis Mac Allister.

 


 

 


 

A hírek szerint Mac Allisterrel ellentétes utat jár be a „vörösöktől” távozó James Milner, aki a Brightonban folytathatja.