Christian Eriksen az MU illetékeseinek elmondta, a „vörös ördögöket” választja, és kész aláírni három évre szóló szerződését az angol rekordbajnok klubbal. Már csak a papírmunka, valamint a kötelező orvosi vizsgálat várat magára, igaz, a dán játékos esetében az utóbbival kapcsolatban meg kell jegyezni, az Európa-bajnokságon kapott szívrohama miatt most is alapos kivizsgáláson kell átesnie.

Vajon milyen szerepet szán Ten Hag Eriksennek? (Fotó: AFP)

Eriksent fél év kihagyás után idén januárban szerződtette június végéig a Brentford, melyben 11 mérkőzésen egy gólt és négy gólpasszt jegyzett. Márciusban Hollandia ellen visszatért a dán válogatottba is, méghozzá álomszerűen, hiszen becserélése után két perccel gólt szerzett, de pár nappal később a szerbek kapuját is bevette.

 
Ő lehet a Ten Hag-éra első érkezője, Hollandiából igazol az MU

Amikor Eriksen a Brentfordban kezdőként lépett pályára, csapata csupán két meccsen veszített. Az egyik vereség éppen az Old Traffordon volt, a másik pedig az utolsó fordulóban a bennmaradásért küzdő Leeds United ellen.

Eriksen lehet a Manchester United második nyári igazolása. Az első a carringtoni edzőközpontba hétfőn már megérkező holland válogatott védő, Tyrell Malacia lesz.