PL: Aubameyang a Chelsea-ben folytatja – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 09:27
null
Aubameyang visszatért Londonba, de a korábbi Arsenal-játékos a Chelsea-ben folytatja (Fotó: AFP)
A nemzetközi átigazolási időszak utolsó napjának hajrájában az angol Chelsea FC 12 millió euróért megvásárolta a spanyol FC Barcelona gaboni válogatott támadóját, a korábban az Arsenalt is erősítő Pierre-Emerick Aubameyangot.

A 33 éves gabonit 2022 januárjában szerezte meg az FC Barcelona az Arsenaltól, és bár nem töltött sok időt a katalánoknál, így is 23 mérkőzésen 13 gólt szerzett, mellyel a katalánok egyik legeredményesebb játékosa volt Memphis Depay-jal holtversenyben.

A Chelsea 12 millió eurót fizetett a Barcának Aubameyangért, akivel a londoniak kétéves szerződést kötöttek.

„Nagyon boldog vagyok. Megtiszteltetés ennek a csapatnak a része lenni. Alig várom, hogy kezdhessek. Van egy befejezetlen ügyem a Premier League-gel, szóval jó, hogy visszatértem. Nagyon izgatott vagyok” – fogalmazott új klubja honlapján Pierre-Emerick Aubameyang, aki ismét együtt dolgozhat Thomas Tuchellel, aki még dortmundi időszakukban volt a gaboni trénere.

 

Az üzletet megelőzően arról szóltak a sajtóhírek, hogy az Aubameyang-transzfer részeként Marcos Alonso is klubot vált és az FC Barcelonánál folytatja pályafutását. Bár a felek egyik oldalon sem közölték ezt, de nem sokkal Aubameyang érkezésének bejelentése után a Chelsea ahivatalos honlapján számolt be róla, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott spanyol védőjével, aki hat év és 212 mérkőzés után távozik a londoniaktól.

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik