MU: Ten Hag Rashfordot méltatta, Mbappéhoz hasonlította

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.12.12. 17:55
null
Erik ten Hag mindenképp szeretné, ha Rashford a Manchester United futballistája maradna (Fotó: AFP)
A Manchester United labdarúgócsapatának holland menedzsere, Erik ten Hag Marcus Rashfordot a franciák kiválóságához, Kylian Mbappéhoz hasonlította.


Mint ismert, a Manchester United novemberben szerződést bontott Cristiano Ronaldóval, így két játékosa maradt a középcsatár pozícióra: Anthony Martial és Marcus Rashford. Utóbbi ráadásul inkább szélső, és lejár a szerződése a nyáron. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy Erik ten Hag csatárt szeretne hozni a télen.

„Igen, akarunk hozni egy támadót. De csak akkor, ha sikerül a megfelelő játékost megtalálnunk a posztra. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében.”

Ten Hag egyébként megerősítette, hogy a lejáró szerződésű játékosokkal hosszabbítani fognak, a klub kezében van a döntés, így például Rashford – akiért bejelentkezett a Paris Saint-Germain – is jó eséllyel marad, nem fog ingyen távozni a nyáron.

A holland szakember elárulta, már az első pillanattól tudta, óriási potenciál van az angol támadóban – a franciák kiválóságához, Kylian Mbappéhoz hasonlította.

„Azonnal láttam benne a hatalmas potenciált. Olyan típusú játékos, mint Mbappé. Jól kivehető, hogy Rashford rengeteget fejlődött a labda nélküli helyezkedésben” – mondta Erik ten Hag.

Az angol válogatott csatára a 2021–2022-es kiírásban nem volt jó formában, az idény során mindössze ötször volt eredményes. Ten Hag azonban láthatóan bízik benne, az őszi szezonban 19 mérkőzésen nyolc alkalommal keserítette el az ellenfél védelmét.

Rashfordra a katari világbajnokságon Gareth Southgate szövetségi kapitány csereként számított, ám a Manchester United szélsője így is szerzett három gólt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik