MU: Rooney türelemre inti Ronaldót

Vágólapra másolva!
2022.10.08. 10:35
null
A korábbi csapattárs Wayne Rooney szerint ha Cristiano Ronaldo türelmes marad, megkapja az esélyt, hogy visszakerüljön a kezdőbe (Fotó: AFP)
A Manchester United labdarúgócsapatának korábbi támadója, Wayne Rooney azt tanácsolta Cristiano Ronaldónak, hogy maradjon türelmes, és hozza ki a lehető legtöbbet a kínálkozó lehetőségekből, miközben megpróbál visszakerülni a kezdő tizenegybe – írja a Magyar Távirati Iroda.

A 37 éves, ötszörös aranylabdás portugál csatár, aki második időszakát tölti az MU-nál, a mostani idényben mindössze egyszer volt kezdő. A sajtó nyáron azt írta, hogy távozik az angol klubtól, de az új vezetőedző, Erik ten Hag közölte: Ronaldo szerepel a terveiben.

Rooney szerint – aki 2004 és 2009 között csapattársa volt a játékosnak a Unitednél – Ronaldónak nem lesz könnyű megemésztenie, hogy kevés lehetőséget kap.

„A menedzser más utakat keresett a sikeresség érdekében” – fogalmazott a jelenleg az észak-amerikai ligában szereplő D.C. United trénereként dolgozó Rooney.

„Cristiano és Lionel Messi kétségkívül a sportág történetének két nagyszerű alakja, de az idő mindenkit utolér. Most már természetesen nem az a futballista, aki 22 vagy 23 évesen volt. Ez kemény időszak számára. Ahogy ismerem, nagyon nehéz lehet neki a kispadon ülni. De biztos vagyok abban, hogy ha türelmes marad, megkapja az esélyt, és megpróbálhat visszakerülni a kezdőcsapatba” – tette hozzá.

A Manchester United jelenleg hatodik a Premier League-ben, vasárnap pedig az Everton otthonában lép pályára.

ANGOL PREMIER LEAGUE
10. FORDULÓ
Október 8., szombat
16.00:
Bournemouth–Leicester City
16.00: Chelsea–Wolverhampton (Tv: Spíler1)
16.00: Manchester City–Southampton (Tv: Match4)
16.00: Newcastle United–Brentford
18.30: Brighton–Tottenham (Tv: Spíler1)
Október 9., vasárnap
15.00:
Crsytal Palace–Leeds (Tv: Spíler1)
15.00: West Ham–Fulham
17.30: Arsenal–Liverpool (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
20.00: Everton–Manchester United (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik