Varane a sérülése után az NL-döntőben (Fotó: AFP)

 

Raphaël Varane-t 43 percnyi játék után kellett lecserélni Spanyolország ellen, és azóta lágyéksérülést diagnosztizáltak nála. A Manchester United hivatalos honlapja megerősítette, hogy Varane-ra többhetes kényszerpihenő vár. „Varane lágyéki izomsérülést szenvedett a Nemzetek Ligája-döntőben, és megkezdte a rehabilitációt a klubban. Néhány hetes kihagyásra kényszerül” – áll a közleményükben.

Ez azt jelenti, hogy a világbajnok francia bekk fontos meccsekről fog hiányozni a védelem közepéről: kihagyja a hétvégi összecsapást a Leicester City ellen, továbbá nem lesz ott a pályán az Atalanta elleni BL-csoportmeccsen, valamint a Liverpool és a Tottenham elleni PL-rangadókon sem.

Vakarhatja a fejét Ole Gunnar Solskjaer a United védelmének összeállításakor, ugyanis egyelőre Harry Maguire-rel sem számolhat. A szeptemberben megsérülő csapatkapitány pozitív fejleményekről számolt be szerdán a klubhonlapnak, állapota a remélt ütemben javul, ám arról egyelőre nincs információ, mikor edzhet a csapattal.

A manchesteriek norvég mestere kénytelen lesz Lindelöf mellett az Eric Bailly, Phil Jones duóból választani, hogy pótolja a hiányzó játékosait.