FFT: „Szerettem volna formálni az Arsenalt. Jól sült el” – Bergkamp-exkluzív

Vágólapra másolva!
2020.08.31. 16:51
null
Kis híján dulakodással kezdődött a benzinkúton, de szobor lett a vége (Fotó: FFT)
Kis híján dulakodással kezdődött a benzinkúton, de szobor lett a vége. Huszonöt évvel az után, hogy megérkezett a Highburybe, leültünk beszélgetni Dennis Bergkamppal, az Arsenal legendájával, aki örökre megváltoztatta a klub életét.

 

Dennis Bergkamp csak mosolyog, amikor felidézi azt a benzinkutas jelenetet az M25-ös autópályán. Croydontól délre, a Clacket Lane üzemanyagtöltő-állomáson azt vette észre, hogy egy fickó egyre mérgesebb lesz, és vörös fejjel magyaráz, mert a holland BMW-je úgy állt, hogy attól többen nem tudták megközelíteni a kutakat. Ian Wright volt az. A páros még sohasem találkozott korábban. Amikor Wright rájött, hogy Bergkamp miatt nem tud mozdulni, odasietett hozzá, és jól megölelte.

„Azóta átbeszéltük már néhányszor a történteket, és elég vicces, hogy éppen egy benzinkúton futottunk össze – állapítja meg a holland. – Hányan is élnek Londonban? Tizenöt-tizenhat millióan? Mi pedig egy nappal a szerződéskötésem után találkoztunk a nyári szünetben. Tiszta őrület! Ha ez nem jel, akkor mi az?”

A teljes történetet elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan adigitalstand.hu/fourfourtwooldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik