Chelsea: „Nem egyformán élik meg a játékosaim” – Tuchel a klubeladásról

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 10:08
null
Thomas Tuchel a szerdai FA-kupa-mérkőzésen (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, szerda este a Chelsea nem kis nehézségek árán 3–2-re legyőzte a Luton Townt, és bejutott a labdarúgó FA-kupa legjobb nyolc csapata közé. A nyolcaddöntő utáni sajtótájékoztatón nemcsak a meccsen történtek szolgáltattak témát, hanem az is, hogy az orosz–ukrán háború egyik következményeként Roman Abramovics eladja a Lőw Zsoltot is foglalkoztató londoni klubot.

 

„Egész nap nagy volt a zsongás a klub körül, nehéz volt a mérkőzésre összpontosítani, de végül nagyon jól megoldottuk a feladatot – idézi a londoni klub hivatalos honlapja Thomas Tuchelt, a Chelsea menedzserét, aki kiemelte: nagyra értékeli, hogy kétszer is volt erejük vesztett állásból talpra állni. – A második félidőben keményen beleálltunk a játékba, szünet nélkül támadtunk, ugyanakkor türelmesek maradtunk, és rászolgáltunk a győzelemre. A kimerítő Ligakupa-döntő után nem voltak extra elvárásaink magunkkal szemben, de az igen, hogy alázatosan álljunk a meccshez, és a lehető legkomolyabban vegyük a kihívást. Minden elismerésem a srácoké.”

A német tréner örül, hogy Timo Werner és Romelu Lukaku egyaránt szerzett gólt, mindkettejüknek fontos manapság az efféle sikerélmény.

Ami pedig a slágertémát illeti – mint megírtuk, Roman Abramovics klubtulajdonos bejelentette eladási tervét, az Egyesült Államokban élő svájci milliárdos, Hansjörg Wyss pedig megvenné a klubot –, Tuchel elmondta: még nem beszélték ki a játékosokkal, aminek oka részben az idő szűkössége volt.

„Természetesen a játékosoknak van internet-hozzáférésük, tévét is néznek, üzeneteket is kapnak, úgyhogy tudják, mi történik. Igyekszünk csak a saját munkánkra, a sportra összpontosítani. Vannak futballisták, akiket a fejlemények jobban megérintenek, vannak, akiket kevésbé, de a lényeg, hogy sikerült a figyelmünket erre a meccsre összpontosítani, és meg is találtuk a módját annak, hogyan nyerjük meg” – mondta kérdésre válaszolva Tuchel, majd a saját véleményéből a következőket osztotta meg:

„Nem különösebben aggódom. Továbbra is kiváltságként élem meg, hogy itt dolgozhatok, jó helyen érzem magam, és bízom a legjobbakban. Nem vagyok olyan fajta ember, aki túl sokat rágódik dolgokon, amiket nem tud befolyásolni. Nagy változás lesz, ez kétségtelen, de sohasem féltem a változásoktól, és továbbra is arra koncentrálok, amire hatással tudok lenni. Ez pedig a csapat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik