Chelsea: „Én voltam az első számú jelölt, nem Conte”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.13. 15:25
null
Jorge Sampaoli (Fotó: AFP)
Jorge Sampaoli elmondása szerint nagyon közel állt ahhoz, hogy a Premier League-ben szereplő Chelsea menedzsere legyen, mindaddig, míg Antonio Conte nem került a képbe.

 

Hivatalos bejelentés még nem volt, de egyre biztosabbnak tűnik, hogy a jelenleg az olasz labdarúgó-válogatottat irányító Antonio Conte lesz a decemberben menesztett José Mourinho és a helyére ideiglenesen kinevezett Guus Hiddink utódja a londoni klub élén.

Az állásra több jelölt is volt, a sajtóban a Juventusszal menetelő Massimiliano Allegri és a chilei válogatottal Copa Américát nyerő, egyébként argentin Jorge Sampaoli neve bukkant fel a leggyakrabban.

A 2015-ös év legjobb edzői közé beválasztott Sampaoli szerint ő maga volt a Chelsea vezetőségének első számú választottja, de nyelvtudása, pontosabban annak hiánya a lehetőség útjába állt.

„Beszéltem a Chelsea tulajdonosával, aki azt mondta nekem, hogy én voltam az első számú jelölt a menedzseri posztra. Közel álltam ahhoz, hogy megkapjam az állást” – idézi Sampaoli az argentin Vorterix rádiónak adott nyilatkozatát a La Gazzetta dello Sport.

„De ezt követően a képbe került Antonio Conte, és már ketten pályáztunk a posztra. Ő vagy én, ez volt a kérdés. Nekem még időre volt szükségem az angol nyelvtudásom fejlesztésére, de egy ekkora klub esetében nincs idő ilyenekre. Ezen múlt” – mondta Sampaoli, aki az Universidad de Chile együttesével 2011-ben megnyerte a Copa Sudamericánát.

„A Premier League a világ legjobb bajnoksága, szeretnék ott edzősködni, de mint mondtam, ezt egyelőre nem tehetem meg” – tette hozzá csalódottan az 56 esztendős Sampaoli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik