Chelsea: „Sokszor semmit sem csinálok, a szurkolók mégis éltetnek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 12:48
null
Diego Costa szerint a Chelsea játékosai túlságosan magabiztosan vágtak neki a szezonnak (Fotó: Reuters)
Diego Costa, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea támadója nem biztos benne, hogy megérdemli a gárda drukkereinek feltétel nélküli szeretetét.

A 26 esztendős spanyol válogatott csatár az előző, 2014–2015-ös bajnoki kiírásban 26 mérkőzésen 20 gólt szerzett, a jelenleg is zajló szezonban viszont nem igazán megy neki a játék – öt találkozón csak egyszer volt eredményes.

Diego Costa az Arsenal elleni Premier League-összecsapás előtt elárulta, rossz formája miatt nem biztos benne, hogy megérdemli a Chelsea szurkolóinak áradó szeretetét.

„Nem tudom, rászolgáltam-e arra a fantasztikus támogatásra, amit a klub drukkereitől kapok mérkőzésről mérkőzésre” – idézi Costa szavait a The Guardian.

„Gyakran van, hogy semmit sem csinálok, a fanatikusok pedig ennek ellenére folyamatosan engem éltetnek és a nevemet dalolják. Nagyon hálás vagyok azért, ahogyan bánnak velem, nem tudom, mennyire érdemeltem ezt ki. Fontos, ha a játékosok érzik a törődést és a szeretetet a szurkolók részéről, olyan ez, mintha lenne egy plusz csapattagunk, és különleges érzés, amikor téged éltetnek és keltik a zajt. Remélem, hogy az Arsenal ellen is tele lesznek szenvedéllyel, és továbbítják nekünk az energiát, nagyon sokat jelenthet a fontos pillanatokban. Szükségünk lesz a segítségre.”

A támadó az együttes rossz kezdéséről is elmondta a véleményét.

„Mindenki számára egyértelmű, hogy szörnyen indítottunk a bajnokságban. Nemcsak nekem, hanem az összes csapattársamnak is. Talán az volt a probléma, hogy az előző szezon után túlságosan magabiztosan vágtunk neki ennek a kiírásnak, pedig José Mourinho elmondta, hogy a bajnoki címünk után a többi klub sokkal sikeréhesebb lesz, hogy ne nyerjünk ismét. Hibát követtünk el, én pedig nem voltam a legjobb formában. Javítanunk kell!”

A Chelsea a Premier League hatodik fordulójában az Arsenalt fogadja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik