Luis Suárez: az Arsenal nem adja fel, a Pool nem adja el

Vágólapra másolva!
2013.08.15. 19:29
null
Luis Suárez még egy hónapig nem játszik eltiltás miatt, van idő arra, hogy eldőljön az átigazolása (Fotó: Reuters)
Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere kijelentette, addig nem beszél Luis Suárezről, a klub uruguayi csatáráról, amíg le nem jár az eltiltása, amelyből hat mérkőzés maradt az előző szezonból. Az Arsenal nem adja fel, állítólag új ajánlatot tenne a csatárról, akiről azt is írták az elmúlt 24 órában, hogy az Anfielden marad, és azt is, hogy továbbra is menni akar.

Luis Suárez szerdán ismét a rivaldafénybe került átigazolási huzavonájával, és úgy tűnik, augusztus végéig nem is kerül ki onnan.

Azzal kezdődött (vagy inkább folytatódott) a hercehurca, hogy az uruguayi válogatott Japán elleni felkészülési mérkőzése előtt az El Observador idézte Suárezt: „A Liverpool szurkolóinak szeretete miatt döntöttem úgy, hogy maradok."

A japánok 4–2-es legyőzése során gólt szerző csatárnak nem is nagyon lenne más választása, de legalább hízelgett a szurkolóknak, gondolhattuk volna. Ám jött a meccs utáni sajtótájékoztató, amelyen szembesítették az El Observador idézetével.

„Ez csak pletyka. Lehet, hogy valaki mondott ilyet, de én biztosan nem nyilatkoztam azt, hogy maradni szeretnék Liverpoolban" – mondta Suárez, akinek szavaira reagálva az Arsenal előkészítette legújabb ajánlatát a csatárért.

A Telegraph szerint Arsene Wenger új ajánlaton gondolkodik, kilencmillió fonttal megemelné legutóbbi, 40 millió plusz egy fontos próbálkozását, és 49 milliót (azaz 57.5 eurót) is fizetne a játékosért. Az „ágyúsoknak" nem sürgős a megállapodás, hiszen Suárez tízmeccses eltiltásából – amelyet a chelsea-s Braniszlav Ivanovics megharapásáért kapott – még hat mérkőzés hátravan.

Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere a klub többi elöljárójához hasonlóan eddig hallani sem akart az uruguayi eladásáról, és csütörtöki idénynyitó sajtótájékoztatóján is leszögezte: minden változatlan Suárez kapcsán. Sőt, azt is hozzátette, elege van már ebből az ügyből, amely elvonhatja a csapat figyelmét a bajnoki rajttól.

„Azokra a játékosokra akarok összpontosítani, akikkel számolhatok a Stoke City elleni mérkőzésen. Luís Suárezről addig semmit sem mondok, amíg le nem jár az eltiltása. – mondta Rodgers. – A játékosaim az elmúlt hónapok során kőkeményen dolgoztak, hogy készen álljanak az idény rajtjára. Meg akarom becsülni őket annyira, hogy kizárólag róluk beszéljek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik