Chelsea: Schürrle öt évre kötelezte el magát - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.25. 15:58
null
Schürrle immár hivatalosan is a Chelsea játékosa
André Schürrle ötéves szerződést kötött az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea-vel – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A Bayer Leverkusentől érkező szélső a hírek szerint 20 millió fontért igazolt a Bundesligából a Premier League-be.

 

 

A Chelsea a Bayer Leverkusennel már korábban megegyezett, így már csak a londoniaknak kellett dűlőre jutniuk André Schürrlével a személyes feltételekben. Ez megtörtént, a kékek keddi közlése szerint a 22 éves német válogatott szélső ötéves szerződést írt alá. Schürrle a 14-es mezszámot kapta új csapatánál.

„Boldog vagyok, hogy aláírtam szerződésemet, megtiszteltetés ennél a klubnál játszani, alig várom, hogy pályára lépjek” – nyilatkozta szerződésének aláírása után André Schürrle.

Az átigazolásid díjat nem hozta nyilvánosságra a Chelsea, de a német sajtó 20 millió fontról (kb. 23 millió euró) ír. Schürrle lett José Mourinho első igazolása a londoni klubnál, a portugál trénernek jelentős szerepe volt abban, hogy a 22 esztendős játékos a Chelsea-t válassza.

„Mourinho hatalmas egyéniség, igazán laza, óriási szerepe volt abban, hogy aláírtam a Chelsea-hez – mondta a 22 éves német támadó. – Amikor nemrég Michael Ballack búcsúmeccsén összefutottunk, megrázta a kezemet, és azt mondta, »rendben, nemsokára velem dolgozol«. Ez nagyon büszkévé tett, beleborzongtam. Sohasem vontam kétségbe, hogy összejöhet az üzlet, köszönöm a Leverkusennek, hogy lehetővé tette.”

Schürrle a Mainzban kezdte profi karrierjét, 65 meccsen 20 gólt szerzett, majd 2011-ben igazolt a Leverkusenbe, amelyben 65 találkozón 18-szor volt eredményes. A válogatottban 24 mérkőzésen hét találat fűződik a nevéhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik