Capello tiszteletlennek tartja Mourinhót

Vágólapra másolva!
2011.03.29. 15:44
null
Capello szerint tiszteletlenség másokat kibeszélni (Fotó: Reuters)
José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője a minap azt nyilatkozta: ő volt az első számú jelölt 2008-ban az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Fabio Capello – a csapat jelenlegi szakvezetője – kijelentette: nem vitatja, hogy az angol szövetség tárgyalt a portugállal, de nem tartja etikusnak, hogy az most hozakodik elő ezzel.

A Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho úgy nyilatkozott: órákon múlt, hogy ő legyen az angol válogatott szövetségi kapitánya Steve McClaren 2008-as távozása után. A szakember szerint ő volt az első számú jelölt a posztra, de az utolsó pillanatban meggondolta magát, és nem fogadta el a felkérést.

Capello most elmondta: nem izgatja a kérdés, hogy az angol szövetség valóban megkereste-e a portugál edzőt, és ő nem teregetne ki hasonló dolgokat, mivel tiszteli a kollégáit.

„Én nem beszélek a kapcsolataimról más klubokkal, mivel tisztelem a többi menedzsert. Ezek a személyes titkaim, amelyeket sohasem árulok el. Ha egy szövetség új kapitányt keres, akkor természetes, hogy több kapitányjelölttel is felveszi a kapcsolatot. Ez normális, és az én esetemben sem történt másként" – mondta az olasz mester.

Az angol Labdarúgó-szövetség cáfolta Mourinho azon állításait, melyek szerint ő volt az első számú kiszemelt a kapitányi posztra. „Capello volt az első számú jelöltünk" – nyilatkozta az FA szóvivője.

Az angol szövetségben továbbra is bíznak Capellóban, annak ellenére, hogy többek szerint sok tekintetben nem elég odaadó a munkája során. Sokan a hibájául róják fel, hogy továbbra is csak alig néhány szót beszél angolul.

A 64 éves olasz edző mégis úgy érzi, elég száz szót ismernie ahhoz, hogy ellássa a feladatát.

„A játékosaim mindent megértenek abból, amit mondok nekik. A gazdaságról vagy egyéb témákról nem tudnék hosszan értekezni angolul, de a taktika ismertetéséhez bőven elég száz szó is" – mondta Capello.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik