Az MU a Wembley gyepének pocsék állapota miatt állt ki tartalékosan

Vágólapra másolva!
2009.04.20. 13:03
Arsene Wenger után Sir Alex Ferguson sem volt elragadtatva a Wembley Stadion gyepétől, és akkor még finoman fogalmaztunk. A Manchester United skót menedzsere a pálya talajának minősége miatt nem merte a kezdőbe jelölni három alapemberét az Everton elleni FA-kupa-elődöntőn, melyet végül tizenegyesekkel elbuktak a „vörös ördögök”. A kiesésnek nyilván nem örül Ferguson, annak viszont annál inkább, hogy fiatal játékosai szerinte bizonyították, bármikor lehet rájuk számítani.
Macheda (középen, pirosban) teljesítményével ezúttal is meg volt elégedve Ferguson
Fotó: Reuters
Macheda (középen, pirosban) teljesítményével ezúttal is meg volt elégedve Ferguson
Macheda (középen, pirosban) teljesítményével ezúttal is meg volt elégedve Ferguson
Fotó: Reuters
Macheda (középen, pirosban) teljesítményével ezúttal is meg volt elégedve Ferguson

Az Arsenalt irányító Arsene Wenger egész egyszerűen viccnek nevezte a Wembley gyepét, Sir Alex Ferguson pedig ugyancsak leszólta a pálya talaját.

„Amikor szembesültem az Arsenal–Chelsea meccsen (1–2) a gyepszőnyeg állapotával, egyből tudtam, hogy nem akarok a legerősebb csapatommal hosszabbításba bonyolódni ilyen pályán – mondta Ferguson, aki emiatt ültette a kispadra a Paul Scholes, Dimitar Berbatov, Patrice Evra triót. – Úgy döntöttünk, hogy a fiatalokat vetjük be. Végül is mi mindig szerettünk lehetőséget adni a tehetségeinknek, akik most sem okoztak csalódást.”

A skót szakember szerint jó volt látni, hogy bármikor bevetheti ifjú tálentumait.

„Danny Welbeck és Federico Macheda egészen remekül játszott, ez pedig nagy pozitívuma ennek az elődöntőnek. Jó néhány kemény találkozó vár mostanában ránk, de elég erős keretünk van ahhoz, hogy ezekkel megbirkózzunk” – tekintett előre optimistán Ferguson, aki kitért a meccs egyik kulcsmomentumára is.

A 69. percben sokak szerint büntetőt kellett volna Mike Riley játékvezetőnek ítélnie, amikor Phil Jagielka buktatta a tizenhatoson belül Welbecket.

Ezzel kapcsolatban nem árt utalni arra, hogy a mérkőzés előtt olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint Riley MU-szimpatizáns.

„Fogalmam sincs, hogy ez közrejátszhatott-e a döntésében, de nem zárható ki – mondta Ferguson. – Lehetséges, hogy megfordult a játékvezető fejében ez a dolog, és ezért nem ítélt büntetőt.”

„Láttam az esetet felvételről, és tizenegyesnek tűnt, de egy ilyen fontos találkozón a játékvezetőnek száz százalékig biztosnak kell lennie a dolgában. Ha Riley is megnézi videón, valószínűleg belátja a hibáját, ám azt is meg kell jegyezni, hogy nem emiatt estünk ki.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik