A Man United elleni rangadót kihagyó Gerrard Marseille-ben térhet vissza

Vágólapra másolva!
2008.09.08. 13:58
Steven Gerrard már lemondott róla, hogy pályára lépjen a Manchester United elleni szombati rangadón. A liverpooli csapatkapitány elmondta, hogy ágyékproblémái már olyan szinten zavarták a játékban, hogy kénytelen volt kés alá feküdni. Néhányan a szemére vetik, hogy pont az angol válogatott vb-selejtezői előtt tette mindezt.
Steven Gerrard gyötrelmes időszakon ment keresztül
Fotó: Imago
Steven Gerrard gyötrelmes időszakon ment keresztül
Steven Gerrard gyötrelmes időszakon ment keresztül
Fotó: Imago
Steven Gerrard gyötrelmes időszakon ment keresztül
Bár Rafa Benítez pár napja még optimistán nyilatkozott Steven Gerrard állapotát illetően, a középpályás a Liverpool Daily Postban saját maga mondta el, hogy szinte biztosan kihagyja a szombati Manchester United elleni derbit.

„Komoly esély van rá, hogy a marseille-i BL-találkozónkon (szeptember 16.) már pályára léphetek, de a United elleni rangadó túl közel van. Mondtam a menedzsernek, hogy nem akarok úgy játszani egy fontos mérkőzésen, hogy csak egyszer edzettem együtt előtte a fiúkkal” – mondta Gerrard.

Néhány helyen olyan vélemények láttak napvilágot, melyek szerint nem a legszerencsésebb időpontban műttette meg magát a „vörösök” csapatkapitánya, hiszen így az angol válogatott első két vb-selejtezőjét ki kellett hagynia.

„A Standard Liege elleni BL-selejtező után már nem halogathattam tovább az operációt. Előbb dupla, majd tripla adag fájdalomcsillapítót kellett használnom, hogy edzeni és játszani tudjak, és a mérkőzések alatt is szednem kellett a gyógyszereket. De az ember egyszer csak eléri azt a szintet, amikor már nem tudja ezt tovább csinálni. Elmondtam az orvosunknak, hogy nem tudok a saját szintemen játszani, a legjobbamat nyújtani, mivel több edzést is kellett hagynom, és a pályán sem éreztem jól magam” – beszélt megpróbáltatásairól a 28 éves játékos.

„Nem tudtam teljes erőbedobással sprintelni, nem voltam képes 30 méternél távolabb passzolni, nem tudtam olyan pontosan lőni, ahogy szeretnék minden meccsen. Van amikor az embernek el kell felejtenie a válogatottat és a Liverpoolt is, és csak magára kell figyelnie.”

Rafa Benítez gondjait súlyosbítja, hogy másik sztárjátékosa, Fernando Torres sem teljesen egészséges, és az ő a Manchester United elleni játéka is kérdéses.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik