Bobby Robson szerint jobb lenne, ha Capello elfelejtené Beckhamet

Vágólapra másolva!
2008.08.24. 20:43
Az angol labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya, Bobby Robson szerint Fabio Capellónak nem kellene szerepeltetnie David Beckhamet a nemzeti csapatban. A Manchester United és a Real Madrid egykori sztárja eközben a pekingi olimpia záróünnepségének showműsorában vett részt, melynek keretében átadták az olimpiai zászlót a 2012-es játékokat rendező Londonnak, Beckham szülővárosának.
Beckham egy labdát rúgott ki a záróünnepségen a nézők közé, Robson őt rúgná ki a válogatottból
Fotó: MTI/EPA
Beckham egy labdát rúgott ki a záróünnepségen a nézők közé, Robson őt rúgná ki a válogatottból
Beckham egy labdát rúgott ki a záróünnepségen a nézők közé, Robson őt rúgná ki a válogatottból
Fotó: MTI/EPA
Beckham egy labdát rúgott ki a záróünnepségen a nézők közé, Robson őt rúgná ki a válogatottból

Bár a pekingi játékokon nem vett részt, a záróünnepségen mégis főszerep jutott David Beckhamnek. Köszönhető ez annak, hogy a következő olimpia rendezője az a London lesz, ahol az angol válogatott labdarúgó született.

A Távol-Keleten rendkívül népszerű Beckham Pekingben járva egy interjúban elmondta, hogy számára mindig is a futball lesz az elsőszámú sportág, amely szerinte nagyobb megbecsülést érdemelne az ötkarikás játékokon is.

Ezzel valószínűleg arra is célzott, hogy a férfi labdarúgótorna fináléját a déli órákban, a legnagyobb melegben kellett lejátszania Argentínának és Nigériának, mivel az este folyamán az atlétika vette át a terepet az olimpiai stadionban, a Madárfészekben.

„Persze az is érthető, hogy a labdarúgás nem lehet mindig a rivaldafényben, hisz van sok más sportág és sportoló is, akik rengeteget dolgoztak azért, hogy itt szerepelhessenek” – tette hozzá Beckham, aki ezt követően már a 2012-es játékokról beszélt.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy angol vagyok, és arra is, hogy Kelet-Londonból származok. Biztosan ott leszek a következő olimpián. Hogy játszom-e majd a tornán? Nos, 37 éves leszek már akkor, nem biztos, hogy még aktív játékos, de sose lehet tudni” – hagyta meg a reményt azoknak, akik azt szeretnék, hogy a londoni olimpia legyen a hattyúdala.

Vannak azonban, akik már most sem szívesen látják őt a válogatottban. Bobby Robson is e személyek közé tartozik.

„Itt az idő, hogy Fabio Capello (az angol válogatott szövetségi kapitánya) végre a sarkára álljon, és döntései során ne hagyja magát befolyásolni. A széleken például mozgékony, robbanékony embereket kellene szerepeltetnie, nem pedig Beckhamet, aki már nem képes úgy részt venni a támadásokban, mint egykor” – adott hangot igencsak határozott véleményének a háromoroszlános válogatottat 1982 és 1990 között irányító Robson.

A 75 éves szakember – aki legutóbb a Newcastle kispadján ült – azt is elmondta, hogy szerinte Steven Gerrard és Frank Lampard igenis tud együtt játszani, valamint hogy Capellónak végre el kellene döntenie, hogy ki lesz a csapat kapitánya. Ő mindenesetre John Terrynek adná a karszalagot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik