Közelebb álltak a sikerhez, mégis csak egy pontot kaptak a „vörösök”

Vágólapra másolva!
2007.08.19. 19:32
Döntetlennel zárult a harmadik forduló rangadója az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Liverpool jobban megérdemelte volna a három pontot, mint a londoniak, azonban Styles játékvezető hibája után egyenlíteni tudott Jose Mourinho csapata.
Dirk Kuyt és John Obi Mikel harca a rangadón
Dirk Kuyt és John Obi Mikel harca a rangadón
Dirk Kuyt és John Obi Mikel harca a rangadón
Dirk Kuyt és John Obi Mikel harca a rangadón

A 2007-08-as szezon első igazi rangadójára készült a Liverpool és a Chelsea. A hazaiak eddig csupán egy meccset játszottak a bajnokságban, az Aston Villát verték 2-1-re, míg a londoniak kétszer nyertek egy góllal.

Egyik gárda sem esett a másiknak, és inkább a mezőnyjáték dominált az első játékrészben, de inkább Rafa Benitez együttese irányított. A „vörösök” remekül védekeztek és szinte nem is hagyták szóhoz jutni a vendégek két támadóját, Didier Drogbát, és Salomon Kalout.

Az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetéből meg is szerezte a vezetést a hazai csapat. A idei Bajnokok Ligája-döntős alakulat a saját térfelén szerzett meg egy labdát, és a csapatkapitány Steven Gerrard rögtön külsővel indította a nyáron igazolt Fernando Torrest.

A spanyol támadó a bal oldalon becsapta Ben-Haimot, betört a tizenhatoson belülre, majd kissé kisodródott helyzetből jobbal gyönyörűen csavart a bal alsó sarokba, úgy, hogy a labda a kapufát is érintette.

A vendégek támadójátékára jellemző volt, hogy a legnagyobb helyzetük a középső védő John Terry előtt adódott, aki egy beívelés után közvetlen közelről vehette volna be Reina hálóját, de nemhogy a kaput nem találta el, a labdát sem.

A szünet után visszaállt a Liverpool és a Chelsea kezdett el támadni, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani a jól kontrázó hazaiak ellen, akiknek még a mérkőzés ezen szakaszában is több helyzetük volt.

A hatvankettedik percben aztán Robert Styles játékvezető hibás döntése miatt sikerült a vendégeknek tizenegyesből egyenlítenie. Ekkor Finnan a bíró szerint szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül Maloudát, aki pedig csak a labdát szerette volna átugrani. A megítélt büntetőt Frank Lampard a bal alsó sarokba lőtte.

A Chelsea találata után kissé szétesett a mérkőzés, ekkor a játékvezető elkezdett sárga lapokat osztogatni, de mindkét gárda teljes létszámmal fejezte be a találkozót.

A hajrában még Riise bombájánál hatalmasat védett Cech, azonban az eredmény már nem változott, és maradt a döntetlen. A mérkőzés képéhez mindenképpen hozzátartozik, hogy Rafa Benitez csapata jobban megérdemelte volna a három pontot.

ANGOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIERSHIP)

1.FORULÓ
Liverpool – Chelsea 1-1 (Torres 16. ill. Lampard 62.-11esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik