Craig Bellamy az Anfieldről a West Ham Unitedhez szerződött

Vágólapra másolva!
2007.07.07. 19:15
Craig Bellamy, a walesi labdarúgó-válogatott botrányhősként elhíresült támadója ismét csapatot váltott, négy éves szerződést kötött a West Ham Uniteddel. A londoni klub 8 millió fontot fizet a Liverpool FC-nek, s 75 ezer fontban határozta meg a csatár heti fizetését.
Craig Bellamy Londonban folytatja pályafutását
Craig Bellamy Londonban folytatja pályafutását
Craig Bellamy Londonban folytatja pályafutását
Craig Bellamy Londonban folytatja pályafutását

Bellamy tavaly nyáron igazolt a Blackburn Roverstől az Anfiedlre, de ritkán játszott tudásának megfelelően, az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt pedig súlyos botrányt okozott. Akkor felvetődött, azonnal mennie kell, de a Nou Campban klasszis teljesítményt nyújtott, így a szezon végéig kitartott Rafa Benítez vezetőedző bizalma.

A BL-döntős liverpooliak azonban az elmúlt napokban Fernando Torresszel és Andrij Voronyinnal erősítették meg csatársoukat, így Bellamynak mennie kell, lévén Dirk Kuyt és Peter Crouch is megelőzte volna a rangsorban.

A walesi futballistát egyébként a WHU el akarta cserélni Yossi Benayounnal, de a Liverpool FC úgy értékelte, hogy a pénzmozgás nélküli üzlet nem arányos. Az izraeli középpályást ugyanis 3,5 millió fontra tartják a „vörösök”.

A walesi csatár érkezése azt jelentheti, hogy a West Ham United már nem igazán bízik Carlos Tevez megtartásában. Az argentin klasszist minden bizonnyal a Manchester Unitedben folytatja.

Craig Bellamy 42 találkozón 9 gólt szerzett a Liverpool FC-ben. Korábban szerepelt a Norwich Cityben, a Coventry Cityben, a Newcastle Unitedben és a Celtic Glasgowban is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik