Ottmar Hitzfeld Manchesterben?

Vágólapra másolva!
2005.11.20. 09:02
Címkék
A Borussia Dortmunddal és a Bayern Münchennel is Bajnokok Ligáját nyerő Ottmar Hitzfeld ajánlatot kapott az angol Manchester United labdarúgócsapatától. Erről maga a német szakember beszélt a Die Zeit című újságnak adott interjújában. Angliában már egy ideje beszédtéma, hogy Sir Alex Fergusonnak ez az utolsó idény az Old Traffodon, logikusnak tűnik tehát, hogy a manchesteri vezetők már keresik az utódját.
Ottmar Hitzfeld: Készen állok az újabb kihívásra
Ottmar Hitzfeld: Készen állok az újabb kihívásra
Ottmar Hitzfeld: Készen állok az újabb kihívásra
Ottmar Hitzfeld: Készen állok az újabb kihívásra
Ottmar Hitzfeld követheti Sir Alex Fergusont a Manchester United vezetőedzői posztján.

A német sikeredző – aki egyébként másfél éve nem vállalt munkát sehol – a Die Zeit című lapnak nyilatkozva elmondta: készen áll az új kihívásra.

"Van egy ajánlatom a Unitedtől – nyilatkozta Hitzfeld. – Szeretnék visszatérni a futballba, és erre a jövő nyár megfelelő időpont lenne. A feleségem velem jönne Manchesterbe, én pedig készen állok az új kihívásra."

A Borussia Dortmunddal és a Bayern Münchennel Bajnokok Ligáját nyerő tréner 2004-ben hagyta el a bajor sztárcsapatot, és azóta nem dolgozott sehol edzőként.

A feleségének, Beatrixnek nagy szava van a döntéseinél, és az ara szívesen költözne Angliába.

"Ez fontos számomra – vallotta be Hitzfeld. – Korábban több helyre is hívtak, volt ajánlatom a Milantól is, de nem tudom elképzelni, hogy Olaszországban legyek edző. Januárban ötvenhét éves leszek, és ebben a korban még nem tudom elképzelni, hogy nyugdíjba vonulok. Készen állok arra, hogy újra dolgozzam."

"Az edzői munka a hivatásom, az egész életemet a futballpályán töltöttem" – tette hozzá a sikertréner, aki már elkezdte felfrissíteni az angoltudását, mert szerinte nagyon fontos, hogy jól beszélje a nyelvet az, aki idegen országban kap állást.

"Máskülönben bizonyos emberek egyszerűen nem vesznek komolyan" – magyarázta Ottmar Hitzfeld, aki legutóbbi munkahelyén, a Bayern Münchennél négyszer volt bajnok és kétszer német kupagyőztes, a közelmúltban pedig visszautasította a skót Hearts ajánlatát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik