Anglia: virraszt a család George Best ágya mellett

Vágólapra másolva!
2005.11.20. 12:14
Címkék
Virrasztanak a családtagjai George Best, a britek egykori legendás labdarúgójának ágya mellett, mert a gépekre kötött 59 éves férfi továbbra is eszméletlenül fekszik az intenzív osztályon.

A legrosszabbra számítanak George Best családtagjai, ezért az ágya mellett virrasztanak. Mint ismeretes, a Manchester United és az északír válogatott egykori nagyszerű játékosa a londoni Cromwell Kórházban fekszik, és az életfunkcióit gépek tartják fenn.

Az aranylabdás Bestnek most tüdőgyulladása van. A kórház szóvivője szerint az állapota súlyos, de stabil. Az édesapja, a fivérei és a nővérei, illetve a fia van mellette.

"Annyit szeretnék elmondani, hogy az apám nagyon beteg, de az állapota pillanatnyilag stabil. Remélem, nemsokára jobban lesz – erősítette meg a kórházi közleményt Calum Best, George Best fia. – Szeretnék köszönetet mondani a jókívánságokért mindenkinek, mert valóban nagyon sokat jelent ez nekem és a családomnak."

George Best a kórházba szállítása előtt hozzájárult ahhoz, hogy a News of the World című újság olyan fotót közöljön róla, amely az intenzív osztályon készült. Az újság szerint ezt ő maga kérte, mert ezzel szeretne figyelmeztetést küldeni az embereknek, hogy tudják, milyen veszélyes az alkohol.

Mint azt megírtuk George Best súlyos állapota annak a következménye, hogy néhány éve új májat kellett beültetni a szervezetébe, az immunrendszerét pedig mesterségesen le kellett gyengíteniük az orvosoknak, nehogy a teste kilökje az idegen szervet.

"George soha nem tudta leküzdeni az alkoholizmust, de azt mondta nekem: 'Remélem, hogy az állapotom figyelmezetés lesz majd másoknak' – mondta Phil Hughes, Best képviselője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik