Szédületes kezdés, pazar feltámadás, a Pittsburgh nyerte a derbit

Vágólapra másolva!
2011.03.22. 08:28
null
A két csapat januári meccsén nagyot repülő Pascal Dupuis most két góllal jelentkezett (Fotó: Action Images)
A Pittsburgh Penguins négy góllal is vezetett a Detroit Red Wings ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra rendezett játéknapján, de végül csak szétlövésben kerekedett föléje.

Nagy hullámvasutazást hagyott maga mögött a két élcsapat hétfői meccsét nagy nehézségek árán megnyerő Pittsburgh. Az első émelyítő pillanat az volt, amikor még a detroiti mérkőzés előtt kiderült: a liga az alapszakasz hátralévő részére, sőt a rájátszás első körére is eltiltotta Matt Cooke-ot azért a könyöklésért, amelyikkel vasárnap az orvosi szobába küldte a NY Rangers védőjét, Ryan McDonaghot.

A második szédelgős időszak pedig akkor következett be, amikor a harmadik harmadban Mike Modano révén egyenlített a Red Wings. Korábban úgy tűnt ugyanis, hogy a hazaiak a padlón vannak: Pascal Dupuis duplájával, valamint Chris Kunitz és Tyler Kennedy góljával a második játékrész derekán a Pingvinek már 4–0-ra vezettek!

A Detroit Henrik Zetterberg megpattanó lövésével kezdte meg a felzárkózást, majd immár a harmadik harmadban szép sorban Valtteri Filppula, Danny Cleary és végül Modano is betalált az amúgy jól védő, 37 lövést hatástalanító Brent Johnsonnak. A hosszabbítás nem hozott gólt, a szétlövés is csak egyet – James Neal találata nagy megkönnyebbülés volt a vendégek számára.

Igaz, a sérült Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin távollétében a Red Wings fölé kerekedni még így is nagy fegyvertény. Azzal együtt is, hogy Pavel Dacjuk, Johan Franzén és Jirí Hudler személyében fontos láncszemek hiányoztak a végül mégis alulmaradó hazai gépezetből is.

Jóval kevesebb lövést és gólt hozott, de szintén szétlövésben dőlt el a játéknap másik mérkőzése. Jarret Stoll 5:52 perccel a végső dudaszó előtt szerzett vezetést a Los Angeles Kingsnek, míg a vendég Calgary Olli Jokinen révén bő egy perccel később egyenlített.

A rájátszás szempontjából sem elhanyagolható meccset a szlovén Anze Kopitar döntötte el a szétlövésben, a nyugati ötödik helyre léptetve csapatát. A Calgary ugyanitt a tizedik helyett foglalja el.

NHL
ALAPSZAKASZ, 155. JÁTÉKNAP
Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins 4–5 – szétlövés után
Los Angeles Kings–Calgary Flames 2–1 – szétlövés után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik