NHL: Ovecskin vesztes meccsen döntötte meg Howe rekordját

Vágólapra másolva!
2022.11.06. 09:34
null
A vereség ellenére van mit ünnepelnie Alekszandr Ovecskinnek (Fotó: Getty Images)
A Washington Capitals orosz játékosa, Alekszandr Ovecskin 787. gólját lőtte a csapat színeiben az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, együttese azonban 3–2-re kikapott az Arizona Coyotestól.

A Capitals sztárja ezzel új NHL-rekordot állított fel az egy csapatban szerzett gólok tekintetében. Eddig a Hírességek Csarnokába beválasztott Gordie Howe volt a csúcstartó, aki 1946 és 1971 között 1687 mérkőzésen 786 találatot szerzett a Detroit Red Wingsben. Alekszandr Ovecskinnek a csúcsdöntéshez 1287 találkozóra volt szüksége. Az orosz játékost az NHL örök-góllövőlistáján már csak Howe (801) és a legendás Wayne Gretzky (894) előzi meg.

A játéknap többi mérkőzésén a Vegas Golden Knights sorozatban hetedszer hagyhatta el győztesen a jeget, Reilly Smith két góllal segítette csapatát az újabb sikerhez. A Knights 13. mérkőzésén 11. alkalommal diadalmaskodott.

A címvédő Colorado Avalanche második finnországi mérkőzését is megnyerte a Columbus ellen, a hazaiak kedvence, Artturi Lehkonen góllal járult hozzá együttese sikeréhez. Cale Makar és Nathan MacKinnon egyaránt három gólpasszt jegyzett.

A Pittsburgh Penguins sorozatban hetedszer kapott ki, ezúttal a Seattle Krakennel szemben kapitulált, míg a Toronto a Boston hétmeccses sikerszériáját zárta le azzal, hogy 2–1-re legyőzte ellenfelét.
A tavasszal nagydöntős, előtte kétszer bajnok Tampa Bay Lightningban az orosz Nyikita Kucserov üres kapus gólja mellett három gólpasszal iratkozott fel a pontszerzők közé. A csatár sorozatban tizedik találkozóján szerzett pontot, ezen időszak alatt így már 19-nél jár.

A Detroitban Ville Husso 26 védéssel segítette kapott gól nélküli győzelemhez a Red Wingst, karrierje során ötödször – idén másodszor - őrizte meg hálóját a góltól. A Winnipegben ugyanez a bravúr 30. alkalommal jött össze Connor Hellebuycknak. A Dallasban Jamie Benn mesterhármassal vette ki részét csapata hat góljából.

NHL, ALAPSZAKASZ
Detroit Red Wings–New York Islanders 3–0
Columbus Blue Jackets–Colorado Avalanche 1–5
Winnipeg Jets–Chicago Blackhawks 4–0
Edmonton Oilers–Dallas Stars 2–6
Washington Capitals–Arizona Coyotes 2–3
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 2–1
Tampa Bay Lightning–Buffalo Sabres 5–3
Ottawa Senators–Philadelphia Flyers 1–2
Pittsburgh Penguins–Seattle Kraken 2–3
Montreal Canadiens–Vegas Golden Knights 4–6
Vancouver Canucks–Nashville Predators 3–4 – szétlövéssel
Calgary Flames–New Jersey Devils 3–4 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 4–5 – szétlövéssel
Los Angeles Kings–Florida Panthers 5–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik