NHL: menetel a címvédő Tampa Bay Lightning

Vágólapra másolva!
2021.02.10. 10:06
null
Menetel a címvédő Tampa Bay Lightning (Fotó: Getty Images)
A címvédő Tampa Bay Lightning könnyedén, 6–1-re nyert a Nashville Predators vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján, így sorozatban hatodik győzelmét aratta – írja az MTI.

 

Az első gólt a Ragadozók ütötték, de a floridaiak Steve Stamkos vezérletével már az első harmadban fordítottak, végül pedig fölényesen diadalmaskodtak. A csapatkapitány két gólt és egy gólpasszt ért el, rajta kívül Brayden Point és Mihail Szergacsjov egyformán három előkészítéssel vette ki a részét a sikerből, míg Mathieu Joseph ugyancsak kétszer talált a kapuba. Egymeccses pihenő után visszatért a kapus Andrej Vaszilevszkij, aki 32 védést mutatott be. A Lightning hárompontos előnnyel vezeti a középső csoportot.

Nem jól sikerült Pierre-Luc Dubois bemutatkozása a Winnipeg Jets színeiben, ugyanis csapata 3–2-es vereséget szenvedett a Calgary Flames otthonában. A két hete a Columbus Blue Jackets együttesétől megvett csatár több mint 13 percet töltött a jégen, de pontot nem szerzett. A találkozót Elias Lindholm emberelőnyös gólja döntötte el kevesebb mint két perccel a vége előtt.

Ezúttal nem remekelt a pontlista első és második helyén álló Connor McDavid és Leon Draisaitl, csapatuk, az Edmonton Oilers mégis 3–2-re nyert az Ottawa Senators vendégeként. A két támadó sorozatban tíz meccsen szerzett pontot, azonban ez a széria most megszakadt a liga sereghajtója ellen. A győzelemhez a kapus Mikko Koskinen tett hozzá a legtöbbet, ugyanis negyven lövést hárított.

A Nyugati csoportban élre ugrott a Vegas Golden Knights, amely úgy győzött az Anaheim Ducks ellen, hogy háromgólos előnyét elherdálta a harmadik harmadban, de Zach Whitecloud hajrábeli találatával otthon tartotta a két pontot.

NHL
ALAPSZAKASZ

Nashville Predators–Tampa Bay Lightning 1–6
Calgary Flames–Winnipeg Jets 3–2
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 2–3
Florida Panthers–Detroit Red Wings 2–1
Dallas Stars–Chicago Blackhawks 1–2 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 3–4 – szétlövéssel
Vegas Golden Knights–Anaheim Ducks 5–4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik