NHL: menesztette vezetőedzőjét a New York Islanders

Vágólapra másolva!
2022.05.09. 17:40
null
Trotz (középen) számára idő előtt véget ért a munka az Islandersnél (Fotó: Getty Images)
Menesztette Barry Trotz vezetőedzőt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New York Islanders. Az együttesnek ezúttal nem sikerült rájátszásba jutnia, Lou Lamoriello vezérigazgató pedig hétfőn közölte, hogy Trotz nem tölti ki a szerződéséből hátralévő egy évet, azaz távozik a klubtól – számolt be róla az MTI.

 

A New York Islanders az alapszakaszban 82 mérkőzésen 84 pontot szerzett, 16-tal kevesebbet, mint a csoportjából előtte továbbjutó Washington Capitals.

Az 59 éves kanadai szakember 2018 nyarán megnyerte a bajnokságot a Washington Capitals gárdájával, majd átvette az Islanders irányítását. Sorozatban háromszor jutott együttesével a playoffba, 2020-ban és 2021-ben a bajnoki elődöntőben a Tampa Bay Lightning búcsúztatta, amely a folytatásban elhódította a Stanley Kupát.

Trotz 1998 és 2014 között a Nashville Predatorsnál dolgozott, a 15 szezon során hétszer jutott playoffba a csapattal. A tréner 914 győzelemnél tart az alapszakaszban, így a liga örökrangsorában a harmadik helyen áll Scotty Bowman (1244) és Joel Quenneville (969) mögött.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik