NHL: Malkin sikerre vezette a Pittsburghöt, 9 gól Bostonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.18. 09:18
null
Jevgenyij Malkin (71) a két gólja mellett két asszisztot is jegyzett a Minnesota Wild ellen (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Pittsburgh Penguins a két gólt és két asszisztot jegyző Jevgenyij Malkin vezérletével 4–3-ra legyőzte a Minnesota Wildot. A San Jose Sharks kilencgólos meccset nyert meg Bostonban, míg a Los Angeles Kings szétlövésben verte meg a Philadelphia Flyerst.

 

A legutóbbi hét idegenbeli meccséből már a hatodikat veszítette el a Minnesota Wild, amely 4–3-as vereséget szenvedett a Pittsburgh Penguins otthonában. A Pingvinek – akik a második harmad közepén 4–1-re vezettek – sikeréhez az orosz Jevgenyij Malkin két góllal és két gólpasszal járult hozzá, döntő érdemeket szerezve ezzel a győzelemben.

A Boston Bruins vendégeként 5–4-re nyerő San Jose Sharks sorozatban a harmadik diadalát könyvelte el. A látogatók 3–2-es hátrányban voltak, de a második harmad közepén három és fél perc leforgása alatt három gólt szereztek. A Cápák játékosa, a 36 esztendős Patrick Marleau betalált a meccsen, és immár 999 pontnál jár a kanadai táblázaton az NHL-ben.

A Columbus Blue Jackets Brandon Saad duplájára alapozva verte meg a St. Louis Bluest, míg a Toronto Maple Leafs a két gólt szerző Pierre-Alexandre Parenteau vezérletével győzte le a Colorado Avalanche együttesét.

A kevesebb mint egy perc után előnybe kerülő Dallas Stars két góllal nyert a Buffalo Sabres ellen, a Los Angeles Kings pedig szétlövés után a Philadelphia Flyers otthonában.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–San Jose Sharks 4–5
Buffalo Sabres–Dallas Stars 1–3
Columbus Blue Jackets–St. Louis Blues 3–1
Philadelphia Flyers–Los Angeles Kings 2–3 – szétlövés után
Pittsburgh Penguins–Minnesota Wild 4–3
Toronto Maple Leafs–Colorado Avalanche 5–1
Nashville Predators–Anaheim Ducks 3–2
Calgary Flames–New Jersey Devils 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik