NHL: Jágr szerint Ovecskin megdönti az abszolút gólrekordot

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.07. 13:53
null
Ovecskin megdöntheti az abszolút gólrekordot? (Fotó: Getty Images)
Jaromír Jágrnak nincs kétsége afelől, hogy Alekszandr Ovecskin megdönti az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának gólcsúcsát, amelyet a kanadaiak legendás játékosa, Wayne Gretzky tart 894 góllal – írja az MTI.


Az NHL korábbi cseh játékosa a liga honlapján méltatta a Washington Capitals orosz sztárját, aki 764 találatnál tart, és már csupán két góllal van lemaradva az örökrangsorban – Gretzky és a szintén kanadai Gordie Howe (801) mögött – harmadik helyet elfoglaló Jágrtól. Az ötvenéves cseh 24 NHL-szezon alatt jutott el 766 gólig.

„Ovecskin megállíthatatlan. Ötéves szerződése van a Capitalsnél, de azt hiszem, még kontraktusa lejárta előtt megdönti Gretzky rekordját” – vélekedett Jágr.

„Valahogy módosította a stílusát, és lépést tud tartani a mostani NHL-ben játszók sebességével, amellett óriási előnye, hogy senki sem olyan erős, mint ő. Csak sérülés, vagy valamilyen baleset állíthatja meg, mert jó formában van, és folyamatosan termeli a gólokat” – mondta.

A 36 éves Ovecskin a jelenlegi idényben 55 meccsen 34 gólt szerzett, és még bőven gyarapíthatja találatait, mivel az alapetapban minden csapat 82 mérkőzést vív. A fővárosiak csapatkapitánya 2005 óta játszik Washingtonban, és klubjával tavaly nyáron hosszabbította meg szerződését 2026-ig.

JÁGR AZ UKRÁN MENEKÜLTEKNEK SZERVEZ GYŰJTÉST
Jaromír Jágr, minden idők legjobb cseh jégkorongozója az ukrán menekültek megsegítésére úgy döntött, hogy a tulajdonában lévő Kladno nem otthon, hanem a prágai O2 Arénában rendezi meg kedden a Sparta Praha elleni bajnoki mérkőzését.

Az 50 évesen is aktív sztár együttese eredetileg az 5250 befogadására alkalmas chomutovi Rocknet Arénában fogadja ellenfeleit – saját csarnokát felújítják –, azonban most a közel 18 ezer férőhelyes O2 lesz az összecsapás helyszíne, hogy így minél többen tudjanak adakozni a másfél hete kirobban ukrajnai háború menekültjeinek.

A kétszeres Stanley-kupa-győztes, olimpiai és világbajnok Jágr közösségi oldalán jelezte: nagyon reméli, telt ház lesz kedden, és köszönetet mondott mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ilyen gyorsan sikerült az O2 Arénát – amely egyébként a Sparta Praha otthona – lefoglalni.

Jágr egész pályafutása alatt a 68-as mezszámban játszik, így emlékezve a szovjet vezetéssel eltiport 1968-as prágai tavaszra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik